Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Shake Her

Zondagmorgen, mijn vader zit voorover gebukt in een oude draaistoel. Voor zijn voeten ligt de krant, het AD, want hoewel ik er nooit echt gewoond heb, zijn we Rotterdammers. Mijn moeder zit in het hoekje van de bank tegen de leuning met een kussen in haar rug en haar benen recht voor zich uit. Ze leest de Libelle waarvan ik alleen de Jan, Jans en de kinderen lees, zoals ik in het AD ook eigenlijk alleen voor de strips interesseer.

Een dak

'Hoog in je schedel waar speelt woest
het orkest van je obsessies'

Lucebert

Ins Blaue hinein

Zachtjes ruist de wind door de afzuigkap in de keuken, een oranje lichtje brandt op de waterkoker die het stilstaande water langzaam maar zeker tot een kolkende massa verwarmt. De klok vertelt me dat het kwart over twaalf is. De sinaasappelpers wordt gezelschap gehouden door een tiental lege schillen en is bedekt met een laagje achtergebleven vruchtvlees. Ondanks de afzuigkap vult mijn neus zich met de lucht van het spartelende ei in de koekenpan.

Sneeuwman

Hoewel je tegenwoordig altijd en overal kunt biechten, vind ik de zondag nog steeds de mooiste dag om dit te doen.

Rancune

Naar aanleiding van de Voetnoot in de Volkskrant van donderdag 10 januari over martelen, schreef ik de volgende brief.

Bescheiden

Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten,
En zit in 't binnenst van mijn ziel ten troon.