Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Weemoed

In de keuken hangt een geur van kruidcake, de stofzuiger staat klaar om zijn werk te doen en op het aanrecht staat de vaat van het ontbijt te wachten op een bad. Kerst is al niet mijn feest maar de dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn zo mogelijk nog erger. Ze hebben een soort vreemde leegte van niets doen en als ik dan al iets doe, dan is het vaak iets dat er eigenlijk niet echt toe doet.

Een keurig heerschap

‘Gehst du mit mir mit?’ lachte het meisje dat enkele minuten geleden om een drankje had gevraagd en zich aan Onno voorgesteld had als Miriam. Terwijl ze  haar witte wijnglas leeg op de bar zette, keek Onno enigszins afwezig op en knikte. Hij liet zijn bierglas half leeg op de bar staan en liep achter de donkerblonde Miriam aan. Haar golvende haren reikten tot de holling van haar rug, net boven haar billen. Billen die verpakt zaten in een hotpants waar de rode kanten slip bovenuit stak. Haar zonnebankbruine benen stonden in een paar puntige cowboylaarzen waardoor ze vanachter iets weg had van Daisy Duke. Het had ergens iets vreemds, contrasterends, buiten lag er sneeuw en het vroor. Voor eind december was ze, net als de meeste dames hier, eigenlijk te koud gekleed.

Linkmiegel

Omdat haar vader en moeder in Cannes zijn, bij de oom van Mylène, zitten we alleen op de harde bank van het kleine vakantiehuisje in Faux-la-Montagne. Ze heeft een fles wijn uit de wijnkelder van haar vader gehaald, een goede fles wijn, eentje uit de Loirestreek. Uit Saumur waar ze zelf vandaan komt en waar haar ouders nog steeds wonen.

Contrast

Vlak na het passeren van de grote boerderij op de Schaikseweg 69 zette Egbert zijn zwaar opgevoerde Puch Maxi uit, stapte hij af en hing zijn helm aan de spiegel die aan de linkerkant van zijn stuur bevestigd was. Het was nog zeker tweehonderd meter lopen naar de oude Ford Transit waar ze iedere zaterdagmorgen om half acht verzamelden, maar die laatste meters liep hij noodgedwongen altijd. De oprit naar de fruittelerij van Arie, waar hij werkte, was besneeuwd. In de verse sneeuw zag hij de sporen van fietsbanden waaruit hij opmaakte dat de rest er al koffie zat te drinken. Op de betonnen brug aan het einde van de onverharde oprit hield Astor, de grote blondharige bouvier, Egbert nauwlettend in de gaten en vanaf het moment dat hij passeerde liep deze langs de fruitschuur met hem mee tot aan de oude Transit waar hij zijn brommer parkeerde.

Bouwvakkers

Lieve Hilmar,


Er zijn in de modewereld, denk ik, weinig dingen erger dan hockeymoeders in de herfst. Vrouwen van een zekere leeftijd die hun zoon of dochter op een regenachtige koude dag aanmoedigen op luxe kaplaarzen en in Burberry-jassen. De tijdloze McGregorstijl types met hun witte ADHD-labradors die je doen vermoeden dat ze na de hockey gezellig met zijn allen op vossenjacht zullen gaan of deel zullen nemen aan een drijfjacht door de boomgaarden op zoek naar hazen. Mode is niet tijdloos maar dat lijkt tot deze groep niet echt door te dringen.

Polemiek

Lieve Sint en Piet,

Op ons werk is een stille fitty(een soort polemiek over de mail) ontstaan over de dag van uw verjaardag. Nu ben ik persoonlijk niet echt een man van verjaardagen en aangezien ik twijfel aan de echtheid van uw bestaan, kan de uwe mij zeker gestolen worden. Toch wilde ik het daar met u even over hebben.