Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Weltschmerz

De zon weerspiegelt op het zeeoppervlak en de waterplassen die door de vloed op het strand zijn achtergelaten. De wind kamt het helmgras van de duinen in een platte scheiding naar het noordwesten. Achter de dam ligt een kreek, een binnenmeer, ontstaan in de Tweede Wereldoorlog toen geallieerde bommenwerpers een gat in de dam bombardeerden om Walcheren onder water te zetten en het eiland terug te kunnen veroveren op de Duitse bezetter.

Lieve Hilmar,

vandaag een open brief aan Grazia hoofdredactrice Hilmar Mulder

Briefgeheim

Vandaag een inkijkje in mijn mailbox na een avond toneel met de Hollanders over een gesprek met een bijzondere groep jonge toneelmakers.
Passend ook op remembrance sunday

Boekenbal

Het is druk, om me heen staan veel mensen, maar het zijn vooral de boeken die hier indruk op me maken. Kalme chaos, lijkt het. Het gelijknamige boek van Sandro Veronesi heb ik ondertussen op vier verschillende plekken in de boekenkast zien staan en ik probeer het systeem van deze uitgeverij te ontdekken. Waarom staan de drukken van een schrijver niet gewoon bij elkaar, duidelijk en overzichtelijk, ook voor de buitenstaander, waar staan de eerste drukken, waar is de logica?

En ik, Brutus

Steeds vaker stel ik me voor hoe het er in de bus van de US Postal-ploeg uitgezien moet hebben. Er werd gelachen en gedaan, de renners waanden zich onaantastbaar maar ergens moet de Messias van het nieuwe wielrennen om zich heen hebben gekeken. Hij moet zich afgevraagd hebben wie er tegelijk met hem de naald in het lichaam zou ‘dopen’, wie degene zou zijn die hem uiteindelijk zou verraden.

Writersblock

Samen met Ties loop ik over het strand, onze schoenen hebben we een paar meter achter ons laten staan zodat ze niet nat worden. Mijn broekspijpen heb ik om dezelfde reden opgerold tot net onder mijn knieën, maar veel zal het me niet helpen. In tegenstelling tot de Nederlandse zandstranden is dit een kiezelstrand, wat het lopen pijnlijk maakt aan je blote voeten. We kijken ernaar hoe de golven op het strand af komen rollen en uiteindelijk als een soort verrassing besluiten er bovenop te springen.