Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Selfmade

Lieve Hilmar,


‘De somberte zet me soms zo klem dat ik geen bomen meer zie, maar mogelijkheden tot verhanging’, zegt Heleen van Royen als inleiding op haar expositie ‘Selfmade’ Hoewel ik, zonder het zien van de expositie mijn oordeel al klaar had, besloot ik haar met deze uitspraak het voordeel van de twijfel te geven. Niet zozeer omdat de uitspraak indruk op me maakte, geenszins zelfs, maar omdat ik vind dat ieder weldenkend mens met enige regelmaat een zelfmoord zou moeten overwegen.

Lolly

‘Zou u deze petitie willen tekenen?’ vraagt een oudere man met een stapeltje print-outs die met een elastiek vastzitten aan een stuk karton, ‘Hij is voor’
‘Shenjun,’ antwoord ik, ‘ik weet het, enkele dagen geleden heb ik ook getekend.’
‘Excuus, dat wist ik niet,’ de man trekt de pen die hij me zo-even nog aanbood weer naar zich toe. ‘Er komen hier ook zoveel mensen langs.’

Herdenking

Lieve Arnon,


Afgelopen week keek een eenzame klaproos toe hoe ik, veilig in de berm, de lekke band van mijn racefiets probeerde te vervangen. Mijn fietshelm en bril had ik naast mijn fiets gelegd en ritmisch reanimeerde ik de achterband. Een racefiets zonder wiel _het achterwiel meer nog dan het voorwiel_  heeft iets gehavends. Met zijn slap hangende ketting kon hij alleen nog maar liggen. Een soldaat die op een mijn is gestapt en nu een been mist.

Dressuurdocument

‘Leerplicht naar 21’ kopte mijn krant de afgelopen week. Het plan van PvdA en CDA geldt niet voor iedereen, maar kort gezegd voor de jongeren die voor hun 21e de middelbare school verlaten zonder diploma.
Door mijn lichaam gaat een schok en ik denk aan het gesprek dat ik laatst op school had over de prestaties van mijn zoon. Het ventje is zwaar dyslectisch en loopt al jaren op zijn tenen om in ons leersysteem overeind te blijven.

Vlieg

‘Mooie ogen, leuke vent hoor.’ Te oud om voor zulke gesprekken nog samen naar het toilet te gaan, maar jong genoeg om met de ober te flirten zodra deze aan tafel verscheen, namen ze kleine slokjes van hun wijn. Zachtjes giechelend hingen ze tegen elkaar aan en bespraken, in de veronderstelling dat hun mannen ze niet hoorden, de nieuwe vriend van Mariëlle.

Nietsnut

Die berg is een hufter, een sadist, nee een klootzak die langzaam maar zeker je benen wurgt. Die mijn pijn regisseert zoals Ennio Morricone menige traan van mijn moeder componeerde toen mijn vader verliefd werd op een andere vrouw.