Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Een halfje wit

Vanaf het museumplein sjouwt Mareine met een doos vol kinderboeken naar de tram die vanaf de stadsschouwburg vertrekt. Ze is trots op de boeken die ze op de Uitmarkt heeft uitgezocht en wil ze zelf dragen maar ik zie aan haar gezicht dat het zwaar is. Misschien zou ze ondertussen wel willen vragen of ik haar kan helpen maar ook ik heb mijn handen vol en voor Ties is de doos te groot.

Visite

Vandaag ben ik op de Uitmarkt in Amsterdam in het Bellevue te vinden waar De Hollanders en ik samen op zullen treden. Hieronder een van de teksten die gelezen worden.

Illusionist

Gefascineerd heb ik nu al een paar keer gekeken naar een filmpje over de bevruchting van een eicel. In het filmpje zie ik hoe de eerste zaadcellen die aankomen niet overgaan tot de bevruchting maar juist een beveiligingsring om de eicel heen leggen. De bevruchting vindt plaats door spermatozoïden die later aankomen. Echt interessant wordt het hele fenomeen op het moment dat er bewust zaadcellen van een andere man worden toegevoegd. Rondom de eicel zie je een gevecht ontstaan tussen de twee zaadlegers. Als jongens die op een schoolplein vechten om de gunst van dat ene meisje.

Stoelendans

Naast de houten deur met oud sluitwerk staan twee houten stoeltjes met hun ruggen tegen een hoge muurplint. Boven het rechter stoeltje hangt een kalender, zo’n kalender die je aan het einde van het jaar cadeau krijgt van de bank of een verzekeringsmaatschappij. Door het raam valt het licht op de beide stoeltjes, op de muur tekent de schaduw van twee knotwilgen zich af alsof ze op de stoelen zouden willen gaan zitten.

Kiespijn

De SP in het torentje is, gezien de crisis, een gevaarlijk experiment, zo laat Hans Spekman in een interview met het AD weten. De verkiezingsstrijd is al een tijdje geleden begonnen en ik betrap mezelf erop dat ze me niet echt kan boeien. In het kader van de bezuinigingen roep ik gekscherend dat we de Tweede Kamer beter volledig af zouden kunnen schaffen. We zouden miljoenen besparen aan salarissen, zo mogelijk nog vele malen meer aan de kamervragen die nu niet meer gesteld worden en qua besluiten vraag ik me serieus af of we erop achteruit zouden gaan.

Foxy Lady

Aangezien deze week meerdere columns voor www.touretappe.nl geschreven moeten worden schrijf ik hier geen aparte column. Vandaag kijk ik uit naar Marianne Vos.