Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Menage a trois

De zon werpt een gouden gloed over de akkers met olijfbomen, ik moet nu ergens halverwege de klim zijn. Al drie dagen word ik uitgedaagd door de verleidelijke blikken van de Tres Señoras, en vandaag heb ik besloten om op hun avances in te gaan. De klim loopt onregelmatig, steile stukken worden afgewisseld met relatief eenvoudige stukken. Het is alsof de dames een spel met me spelen. Ik moet laten zien wat ik voor ze over heb, maar ik mag het niet opgeven. Op de vlakkere stukken zet ik aan, maar niet maximaal omdat ik wil dat ze naar mij verlangen zoals ik naar hen verlang.

Waterdrager

De weg naar Finestrat snijdt dwars door een droog rotsachtig landschap. De planten die er groeien zijn niet felgroen maar wat lichter van kleur, gelig bijna. De steilere rotspartijen zijn veelal onbegroeid en verschieten van kleur, groen, roodbruin en geel. Ze verraden koper en ijzer in de grond zoals de kleur van de bladeren verraadt dat er hier weinig regen valt.

De Avondetappe

Zijn benen worstelden tegen de berg op. Er was geen spanning of tonus te lezen op zijn spieren, zijn hamstrings voelden aan als een kwal die na een verloren gevecht op het strand was aangespoeld en daar zou sterven. Moedeloos schudde hij zijn hoofd en zag wat druppels zweet op zijn stuur vallen. Op zijn lippen proefde hij het zout, zout dat zich in witte vlekken ook al op de bovenbuis van zijn frame aftekende. In deze vorm was klimmen een hel. Alsof dat nog niet genoeg was, gonsde in zijn hoofd kinderen voor kinderen. De cd die ze op de heenweg uren lang hadden moeten draaien.

Helemaal h-App-y

De laatste keer dat ik de Tour van het begin tot het einde kon volgen was waarschijnlijk toen ik nog naar school ging. Sinds ik werk heb ik het gevoel gehad het contact met het wielrennen langzaam te verliezen. Ik streepte in mijn agenda etappes aan die ik niet zou mogen missen, etappes waarvoor ik stiekem de TV aan zou zetten, maar de realiteit was dat ik ze meestal toch moest missen en dat ik in de auto op weg naar huis nog net de finale meekreeg via Radio 1.

Leeg

Onderuitgezakt in een stoel op het terras kijk ik uit op een weggetje van twee-, misschien driehonderd meter lang met aan weerszijden enkele vakantievilla’s. Even voor de helft van de straat werpt een hoge dennenboom zijn schaduw op het grauwe asfalt. Aan de linker- en rechterkant van de weg is het asfalt bedekt met een laagje zand, gruis, bladeren en dennenappels die waarschijnlijk omlaag gespoeld zijn tijdens de laatste regenbui.

Ouwe sok

Emancipatie is een one-way street. Dat wil zeggen dat ik geen enkel bezwaar heb tegen de deelname van vrouwen aan het arbeidsproces, sterker nog, er zijn een groot aantal zaken waar ze zelfs beter in zijn dan ik maar de andere kant van de medaille, het huishouden, is een weg waar ik de nodige moeite mee heb.