Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Buitenspel

De zon schijnt op de voorplecht van het zachtjes deinende IJveer. Tegen de slagboom aan staat een jongen van een jaar of tien, elf misschien. Hij is gehuld in een wielertenue met een helm, een zonnebril en hij draagt een klein rugzakje. Tussen zijn benen klemt hij een racefietsje waar hij misschien zijn training in Sloten op heeft gereden. Verveeld kijkt hij naar de tien, vijftien jongens in een oranje voetbaltenue die ook op het dek staan en wat lopen te pielen met een bal.

Ik, de wielrenner

Terwijl dichter Jan Kal, nietsvermoedend over waar hij nu in beland is, rustig een tortilla naar binnen werkt, luistert een groepje genodigden naar de anekdotes van Koen, Aart en Peter. Zelf heb ik het boek dat hier wordt gepresenteerd al vooraf mogen lezen en betrap me erop dat ik, luisterend naar de presentatie, bezig ben met de ademhalingsoefeningen die in het boek worden beschreven.

De tweelingbroers van Escartin

Het is woensdag vroeg in de middag en met een aantal collega’s fietsen we door Limburg. Hoewel de zon al de hele morgen zijn best doet om door te breken is het nog niet gelukt waardoor de temperatuur om te fietsen eigenlijk heel aangenaam blijft. Net voorbij Ransdaal, op een onbekend klimmetje, haal ik een renner bij die gelijk mijn wiel pakt. Ik probeer hem te lossen maar het lukt me niet en dus rijden we samen kop over kop verder.

Quarantaine

Net als Kees van Kooten besloot Grunberg op zijn veertigste verjaardag op reis te gaan. Waar Grunberg dat vooral deed met vrienden en de bijbehorende vraag ‘heb je nog steeds vrienden?’ deed van Kooten dat alleen, alleen met de vraag of hij seksueel nog interessant genoeg was, of hij na zijn veertigste nog wel aantrekkingskracht had op de vrouwen.

Bierbuik

Als ik Mareine ’s morgens wakker maak, neem ik gelijk even de tijd om rond te kijken. Hoewel ik zelf ook nogal slordig ben, schud ik afkeurend mijn hoofd bij het openen van haar gordijnen.
‘Als je vanmiddag thuis komt uit school, ga je eerst je kamer opruimen,’ zeg ik rustig, ‘het lijkt hier wel een zwijnenstal.’

Vogelvrij

Om snelheid te maken kom ik omhoog uit het zadel, rijd ik dus en danseuse, mijn volle gewicht leunt op de pedalen terwijl ik tussen mijn benen door naar het tandwiel achter kijk. Als dit een dans is, dan op zijn best de horlepiep. Langs mijn slapen voel ik het zweet omlaag lopen, in de binnenkant van mijn bril valt nu een druppel die, als hij zo opgedroogd is, een witte zoutvlek  zal achterlaten. De ketting is nog maar een tandwiel verwijderd van het lichtste verzet en de weg voor mij doet vermoeden dat het niet lang zal duren voor ik de schakelhendel beweeg om de derailleur naar deze positie te brengen.