Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Slenterend

Mijn benen trappen de kilometers weg zoals een koe tevreden graast op een lome zomerdag. De zon schijnt fel over de weilanden waar zij de ochtenddauw laat glinsteren. Het voelt nog koud maar straks zal mijn lichaam warm worden, langzaam, van binnen naar buiten tot het moment dat de kou nog slechts als een flinterdun laagje op mijn huid ligt. Net voordat ik begin te zweten -zelf zal ik het niet kunnen zien- komt de damp van mijn lichaam als de stoom uit een waterkoker.

Betaalde Liefde

‘Het enige dat in onze democratie echt bestaat, is economie.’
‘Pardon?’ antwoordde Yasha. ‘Wat bedoel je precies?’
‘Nou, precies zoals ik het zeg, er bestaat in onze democratie alleen maar economie’, vervolgde Olav zijn opmerking. ‘De economie zelf staat natuurlijk op zich, maar ook de politiek, de oorlog, de liefde en zelfs het leven, in wezen bestaan ze niet, zijn ze niets meer of minder dan economie.’

Haast u niet

Een voorzichtig lentezonnetje breekt door een donkergrijs wolkendek als ik voor het huis van mijn moeder het voorwiel in mijn fiets steek. Lang geleden ben ik bij mijn moeder het huis uit gegaan maar de laatste tijd ben ik er, door mijn thuissituatie, steeds vaker te vinden.

Strandweer...

De Franse versie is het origineel, de vertaling vind je eronder.

Beproeving

‘Goedemiddag, je spreekt met Belinda van de Wereldomroep. Bel ik gelegen?’
Terwijl ik een slok melk neem om mijn laatste hap door te spoelen antwoord ik. ‘Ik zit te lunchen, is het dringend?’
‘Ik kan u zo wel even terugbellen.’
‘Prima, waar gaat het over als ik vragen mag?’
‘De koranverbrandingen.’

Catullus-Carmen LXX

Géen, dat verzekert mijn lief mij voortdurend,
géen gaat er haar boven mij, ook al werd ze door Zeus zelf begeerd.
Zegt ze: maar wat een vrouw tot haar minnaar beweert
schrijft men het beste in de wind en het vluchtige water.