Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Kalender

Ik doe vandaag de planning want ik hou niet van verrassingen.

Persvrijheid

Al dagen vullen kranten zich met het gebrek aan nieuws, de komkommertijd lijkt de afgelopen jaren steeds langer te duren en het wachten is op het moment dat we het hele jaar door komkommers kunnen eten. De gekte van de westerse mens heeft zich van de groentewinkel, die geen seizoensgroenten meer lijken te kennen, verplaatst naar onze huiskamers.

Pikorde

‘Arnon heeft geen vrienden,’ hoor ik Mozes zeggen, ‘de enige echte vriend die hij heeft, dat ben ik.’ Mijn eigen vrienden denken dat zelfs dat laatste niet waar is. Welke vriend rangschikt zijn vrienden op volgorde van belangrijkheid? Ze lijken geschokt door het rationalisme van Arnon, van de schrijver die ze wel lezen maar die ze, door zijn uitspraken, vaak niet als een normaal mens beschouwen.

Eerlijk waar

Een kort gedicht over eerlijkheid

Hart van steen

Binnen de muren van de verboden stad zit ik vannacht eenzaam in kleermakerszit. Voor mij staat een kostbaar porseleinen servies uit de Ming-dynastie. Een kopje is gevuld met lichtgeel warm water dat ruikt naar jasmijn. Hoewel het plein meer dan een miljoen mensen kan verbergen is het, tot mijn grote verbazing, totaal verlaten.

Genadeschot

Net voor we het restaurant inlopen wisselt ze haar comfortabele boots om voor haar hakken. Het voorstel om dat in het restaurant te doen slaat ze in de wind. We stappen het restaurant binnen alsof ze nooit iets anders gedragen heeft, ware het niet dat de witte schachten van haar boots, die overduidelijk uit de tas steken die ik nu draag, de waarheid verraden.