Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Menselijk

Vandaag geen column maar een gedicht

Venus

Op het tafeltje naast ons bed liggen twee handjes vol schelpen op een papiertje te drogen. Zonder al te veel moeite kun je, hoewel de schelpen zorgvuldig door de kinderen zijn afgespoeld, de zilte geur van het zand en de zee nog ruiken die de kamer vult.

Kerstdiner

‘Kunt u een taxi voor ons bellen?’ hoor ik de veteraan achter mij vragen. Ik ken de man, hij woont vlakbij en ik zie hem regelmatig bij de bakker in ons dorp. Soms help ik hem, zonder dat hij lijkt te beseffen wie ik ben, uit zijn beige Peugeot 205 maar ik zie hem ook ieder jaar op ons regimentsdiner. De eerste keer dat ik naar dit diner mocht als officier zat hij zelfs bij mij aan tafel, of beter, ik bij hem.

Sneeuw
Eenzaam

schijnt de,

Maan.

Kale takken


Waarom?

voelt, de dood

in

de witte  kou

van

winter

warmer.

Beschaafd

“Iedereen in Kabul heeft goede herinneringen aan dit stadion”, sprak de voorzitter van het Afghaans Olympisch Comité bij de heropening van het Ghazi stadion. Sinds afgelopen week sporten er in dit stadion weer mannen en vrouwen, ruiters betreden op hun paarden weer de arena voor misschien wel de hardste sport op aarde: Buzhkashi.

Schoenmaker

Als de trein afremt voor station Amsterdam Amstel grijpt mijn hand, zonder uit mijn boek op te kijken, naar het zadel van de vouwfiets die naast me staat.