Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Starbucks

Onze buurman op de flat aan de Hoog Moersbergen komt uit Congo. Meestal als ik langs het raam van de flat loop, is het er donker. Ze wonen er met het hele gezin maar hoe groot dat gezin is, is mij onduidelijk. Soms kom ik mijn buurman tegen op de galerij. In gebrekkig Nederlands begroet hij me, altijd beleefd, altijd vriendelijk.

Tranentrekker

In de auto waar ik meestal in rijd, draaien we alleen mijn muziek, een regel die ik heb ingesteld na het horen van de eerste kinder cd’s. Tegen de kinderen lieg ik dat het gaat om het feit dat ze best iets mee mogen krijgen van cultuur en dat we niet altijd hoeven toe te geven aan wat zij willen. De waarheid is dat ik het doe uit puur egoïsme. Ik wil geen K3, geen sprookjes of andere kinderliedjes, ik wil snerpende gitaren.

Smartegeld

Het lijkt me een prima dag om een IKEA kastje in elkaar te zetten.

Briefgeheim

'Grunberg underwear has been developed especially for you. Thank you for being bold and brave enough to attend the Grunberg party 2011 in Salta, Argentina!

Mazzeltov

Donderdagmorgen dronk ik koffie met een goede vriend die over niet al te lange tijd naar Afghanistan zal vertrekken. Hij was op zoek naar een goede rugzak en die kon hij van mij lenen.

Schaakmat

Met het voorlezen van de troonrede ging deze week het nieuwe politieke seizoen van start. Een tumultueuze start waarin de aandacht niet zozeer ging naar de inhoud van het debat maar vooral naar de vorm. Diverse partijen hadden een strategie bedacht om het vooral Geert lastig te maken.