Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Doodgewoon

Meestal ben ik geen makkelijke collega. Ik heb een zeer uitgesproken mening en, hoe opmerkelijk dit voor een militair ook mag klinken, weinig op met regels. Een verhitte discussie leidde er zo gistermorgen toe dat ik  kwaad kijkend opstond en dreigend naar de collega naast mij wees:
‘Als ik jou was, zou ik nu even heel goed opletten op wat je zegt’, beet ik hem toe.
Hij besloot zijn opmerking nogmaals te herhalen en even overwoog ik om hem aan zijn stropdas uit zijn stoel te trekken en ook mijn punt te herhalen.

Messias

Rustig kijkt onze majesteit voor zich uit, ze haalt nog een keer diep adem en begint dan geduldig voor te lezen uit de troonrede. De troonrede die, volgens premier Rutte, onder Balkenende vooral een visieloos document was. De troonrede die, in tegenstelling tot de miljoenennota, niet is uitgelekt.  Het is geprobeerd maar niet gelukt. In de tijd van moderne media hebben we het recht om alles te weten, is er nieuws voordat het daadwerkelijk nieuws is en hoeven we niet meer op informatie te wachten.

Hamsterweken

‘NEE, NEEEEEH!’ Het is ergens een uur of twee ’s nachts als ik wakker word van het gekrijs van mijn dochter. Aan de manier van huilen hoor ik direct dat het niet gaat om een enge droom, er is echt iets aan de hand.

Vergeet het maar

‘De terroristen hebben niet gewonnen’, lees ik afgelopen week in de krant.  Een enkeling, het type dat op vakantie gaat in Libië, zal het misschien zijn ontgaan, maar deze week is het tien jaar geleden dat de wereld op zijn kop stond, of beter op zijn kop werd gezet. De vraag is misschien door wie.

Korte brief aan Talitha

Lieve Talitha,

Eva Braun wist ook niet waar Hitler allemaal mee bezig was en dus heb ik alle begrip voor jouw situatie.

Vriendelijke groet,

Niels

Hond in de pot

Het tikken van mijn knipperlicht klinkt zachtjes als ik de rondweg opdraai. Links ligt het fietspad met de groenstrook erlangs, uit de radio komen reclameboodschappen die me vertellen dat het nieuws zo zal beginnen.  Bijna zeven uur, het is nog stil op straat. Een enkele fietser op weg naar zijn werk en verder alleen mensen die vroeg op moesten om de hond uit te laten.