Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Impotent

In de kamer werden gisteren opnieuw kritische vragen gesteld over de politiemissie in Kunduz. De burgers en de politie in Afghanistan hebben er geen moeite mee om te vechten tegen de Taliban. Ze zien het simpelweg als hun taak en gaan graag het gevecht aan.

Het is koers

De ellebogen van de renners hangen op hun stuur, met hun kont zitten ze op de buis van hun frame, een voet al vastgeklikt in het pedaal terwijl de andere op de grond staat. In afwachting van de start wordt er nog wat gepraat en gelachen.  Voor buitenstaanders ziet het er ontspannen uit maar schijn bedriegt, renners voelen de spanning als een groep leeuwen die nonchalant zijn prooi in de gaten houdt.

Toekomstvoorspellingen

Gisteren was op radio 1 nagenoeg live te volgen hoe rebellen de compound van Ghadaffi bestormden. Terwijl een verslaggever via de telefoon liet weten dat de rebellen zojuist een gat in de buitenmuren van het complex hadden weten te blazen, discussieerden deskundigen over wanneer het regime zou vallen.

In the Dutch Mountains

Starend naar de kaart van Nederland zie je al snel dat Nederland geen echte cols kent. Als je vervolgens het internet raadpleegt, kom je zelfs  tot de sombere conclusie dat wij, bij gebrek aan bergen, zelfs het profiel van bruggen hebben laten opnemen om onze fietsprestaties bergop te kunnen kwalificeren. Fietsers die bergop willen fietsen, trekken voor een weekendje naar Limburg of draaien rondjes rond de Posbank.

Mopperkonten

Waar ik dacht dat militairen mannen waren met een 'can do' mentaliteit blijken we volgens onze minister notoire mopperkonten te zijn. De minister lijkt de klacht van de militairen in Kunduz te bagatelliseren in de hoop dat de storm overwaait.
Ik zal hier niet klagen over onze minister. Sterker nog: ik vind het een aardige man, vriendelijk en vaderlijk, een soort knuffelopa die, toen het nog mocht, tevreden zijn sigaartje rookte naast oma op de bank.
Het schijnt dat oma hem ernstig mist.


Niels ®elen

Gewoon

Afgelopen week was er een discussie over een mogelijk huwelijk tussen Bert en Ernie. Voor de mensen die hun fantasie zijn verloren: Bert en Ernie zijn een mandarijn en een banaan en wonen samen omdat ze samen op de fruitschaal liggen.
Of het goed zou zijn om kinderen te laten wennen aan het idee van homosexualiteit betwijfel ik. Kinderen lijken vaak meer begrip te hebben voor allerlei zaken dan volwassenen denken.