Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Deux Chevaux

De eerste week lijkt ze nog wat eenzaam. Haar gebruinde lichaam hangt op de rand van het zwembad en verveeld kijkt ze met haar natte haren vanuit het water uit over de vallei, waar, achter de Drac de reusachtige Obiou omhoog rijst.

Beleefd Mens

Als je afdaalt naar de Pont de Ponsonnas kijk je uit op een muur van zwart graniet. Na de brug waar mensen op hun beurt wachten voor hun ‘saut en élastique’, een bungee jump, meandert de weg langzaam omhoog naar de Col Accarias. Bovenaan de Col kijk je uit over, door de zon goudgeel gekleurde, glooiende graanakkers en zie je in een dal de kerk van het dorpje Mens al liggen.

Op een oude fiets

Met nog vier kilometer te gaan, zwoegen Jean-Michel en ik naar de top van de Col de Foureyssasse. We zouden gewoon rustig gaan fietsen, geen wedstrijd maar samen een rondje. Fietsers liegen wel vaker tegen elkaar. Voor een koers zijn ze ziek, zwak of misselijk. Ze hebben pijn, zijn uit vorm of hebben niet kunnen trainen om wat voor vage redenen dan ook. Jean-Michel en ik logen ook tegen elkaar, maar misschien hadden we ook niet anders verwacht.

Slagveld

In het noorden van Frankrijk lagen ooit diepe loopgraven en vele rollen prikkeldraad. De soldaten die bij het horen van een fluitje uit hun loopgraven stormden, renden regelrecht de dood tegemoet. Velen van hen raakten verstrikt in het prikkeldraad waar ze moesten wachten tot ze bevrijd werden of door de vijand uit hun lijden verlost zouden worden.

Vakantie

De schoolvakantie is begonnen, buiten op de stoep roert Ties met een pollepel in een emmer water. De hoofdjes van hem en ons buurmeisje hangen dicht boven de rand van de emmer. Gehurkt overleggen ze met elkaar welke ingrediënten allemaal nog toegevoegd kunnen worden om het brouwsel er zo vies mogelijk uit te laten zien.

Beachboy

Na twee spetterende dagen Tour de France was vandaag de eerste dag die je van begin tot einde kunt voorspellen. Zelfs de gedoodverfde favorieten hoeven alleen nog maar hun favorietenrol waar te maken en voor ons, de liefhebber te winnen.