Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Cultuurbarbaar

Misschien is het sommige mensen ontgaan maar na de financiële crisis was het noodzakelijk dat er wat, en dat is een understatement, bezuinigd moest gaan worden. Van de achttien miljard euro die bezuinigd moest gaan worden, moest er tweehonderd miljoen bezuinigd worden op kunst en cultuur.

Je Maintiendrai

Gisteren hoorde ik Danny Nelissen zeggen dat er niets zo’n hel is als het rijden van de Tour. De Tour waarin hij ooit zo diep ging dat hij zich delen van een etappe niet eens meer kon herinneren, dat hij van de fiets gedragen moest worden naar zijn hotelkamer. De Tour is een gekte waar de toeschouwer harder naar verlangt dan de renner, zo lijkt het.

Hij worstelt en komt boven

Het theater van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam bevindt zich op de zevende verdieping. Volgens de dame bij de ingang kunnen we de lift of de roltrap nemen. Na de laatste roltrap moeten we dan alleen nog een normale trap nemen en achter het restaurant bevindt zich het theater.

Voetnoot Gratis Advies

Afgelopen weekend vroeg ik aan Arnon of ik gebruik mocht maken van een voetnoot die hij onlangs in de Volkskrant schreef. Bij deze het korte artikel.

De Jonge Renner

‘Pap je moet wel je helm op.’ Ik knik naar Ties die naast zijn fiets klaarstaat om met mij te gaan wielrennen. Hij heeft een echt wielershirt aan, handschoentjes en zijn helm. Op zijn gewone kinderfiets zit een racestuur en dus is hij net als ik wielrenner.

Vroeger

Gisteren was mijn dochter jarig, tien werd ze. Tien jaar die onopvallend aan me voorbijgegaan zouden zijn als ik geen kinderen gehad zou hebben. Aan je kinderen kun je namelijk goed zien hoe snel je ouder wordt. Van mijn eigen tiende verjaardag herinner ik me niet erg veel behalve dan dat iedereen me vertelde dat ik nu een tiener was en dat ik dus blijkbaar tot een nieuwe groep mensen was gaan horen.