Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Natrappen

Het afgelopen weekend was Hans Couzy te lezen in het AD en te beluisteren op het journaal. Van oude mensen de dingen die voorbijgaan had ik misschien moeten denken maar dat dacht ik zeker niet.

Zadelpijn

Met zijn vieren rijden we over de heuvelrug tussen Doorn en Leersum. Het heuveltje waar we overheen rijden heet, in onze groep, het asielzoekerscentrum. Genoemd naar het asielzoekerscentrum dat zich aan de top bevindt. Amerongse berg, het Bosbad, de hel van Leersum, elk heuveltje hier heeft voor ons zijn eigen naam, soms klopt hij maar meestal niet.  De verhoudingen van vandaag zijn al bepaald en dus hoeft er niet echt meer gesprint te worden voor de fictieve bolletjestrui. 

Dank u Sinterklaasje

‘Morgen een extra Sinterklaasjournaal,’ kopten diverse kranten. Tegen de tijd dat de goedheilig man zijn reis vanuit Spanje begint, ben ik normaal gesproken al zenuwachtig maar als we midden in de zomer een aankondiging krijgen van een extra Sinterklaasjournaal dan ben ik niet meer te houden.

Wijnspiritus in wild Transnistrie

Deze maand schreef Niels een groot artikel voor het blad winelife over Cognac in Tranistrië. Een verhaal uit de reis die Niels(Olav) samen maakte met Arnon(Yasha) Grunberg op zoek naar wapen- en vrouwenhandel. Vandaag een teaser uit dat verhaal, het hele verhaal leest u in het blad Winelife

Nooit meer eenzaam

Zonder jou kan ik niet leven.


NemesisNiels ®elen

Gelukkig hebben we de foto's nog....

Als ik in de auto zit en in de file op mijn telefoon kijk, lees ik op Twitter dat wielrenner Wouter Weylandt ernstig ten val is gekomen in de Giro. Minutenlang vult mijn tijdlijn zich met vragen en ongeduld. Er komen foto’s voorbij die ik niet open.