Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Laatste kilometer

Met de handen op  zijn stuur laat hij zijn benen ontspannen ronddraaien. De zilte zeelucht droogt zijn lippen, op de plaatsen waar het water bijna stilstaat verspreidt het een geur van rotte mosselen. Uit zijn zak haalt hij een briefje tevoorschijn. Het zweet heeft de inkt iets laten uitlopen, maar de plaatsnamen zijn nog steeds goed leesbaar:

Onvermoeibaar

In een angstaanjagend tempo rennen miljoenen zandkorrels over het strand richting de zee. Als gnoes opgejaagd door leeuwen lijken ze een grote massa die blind de voorste dieren volgt. Het geluid van schuurpapier op mijn rug doet me beseffen dat ik overlopen wordt, maar het deert me niet tot het moment dat ik me omdraai.

Rechtszaal

Een open brief aan de minister van defensie

Obsessie

Alsof het stuiptrekkingen zijn, ziet hij de wijzer van de keukenklok pogingen doen om het traject tussen de acht en de negen te overbruggen, maar de zwaartekracht is sterker dan de energie die nog rest in de batterij die het uurwerk aandrijft.
‘Te laat, ik kom te laat’, bonst het door zijn hoofd. ‘Bijna zes uur, het is de hele dag al bijna zes uur en om zes uur moet ik weg, maar waarom en waar naartoe?’

Recensie Leven na Uruzgan

Recensie uit het Marineblad:

Niels Roelen is majoor van de landmacht en diende als kapitein in Uruzgan. Tijdens zijn uitzending hield hij een weblog bij en na thuiskomst in Nederland verwerkte hij dit in 2009 tot de roman -Soldaat in Uruzgan-
Dit boek is met meer dan 40.000 verkochte exemplaren, waarschijnlijk het bekendste schrijven over de Nederlandse bijdrage in Afghanistan tot nu toe. Nu, enkele jaren verder, brengt Roelen een vervolg uit -Leven na Uruzgan-

Uit

Zodra het eten wordt opgediend, houdt ze op met praten. Alles in haar uitstraling is veranderd, met een schuine blik houdt ze de ober in de gaten tot het moment dat hij ver genoeg van onze tafel verwijderd is om het gesprek weer voort te kunnen zetten. Alsof ze elkaar kennen en hij haar geheim zou kunnen verraden.
‘Eet smakelijk. Hoe lang al?’ vraag ik.