Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Marieke

De vierde droom deze week. Opnieuw een droom over het strand maar dit keer een heel andere.

Kristallnacht

De derde droom van deze week is een droom die niet op lijkt te houden nadat je wakker bent geworden.

Kwijt

Gisteren deelde ik met u een nachtmerrie, vandaag de verloren droom.

Dromen van een dag op het strand

Vandaag in 1968 werd Marten Luther King neergeschoten. Het leek me leuk om deze week eens wat dromen, of delen daarvan, op papier te zetten.

De wereld draait door

Rotown Rotterdam, samen met Staf en nog een paar vrienden zijn we onderweg naar een concert van The New Fast Automatic Daffodils. Later zouden ze, voor het gemak, hun naam omdopen tot the New Fads maar wij kunnen nog genieten van de volledige naam. Een van de jongens is bevriend met de leden van het obscure Engelse bandje en dus lopen we zonder te betalen naar binnen waar we backstage worden uitgenodigd.

Essential Killing

Onlangs zag ik de film Essential Killing. De film, die ook te zien was op het filmfestival in Rotterdam, gaat over een ontsnapte Talibanstrijder en is vooral interessant omdat ze gezien word vanuit het perspectief van die Taliban strijder.