Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Bye Bye Bullshit

Normaal doe ik niet aan reclame op deze site maar uitzonderingen zijn er om de regel te bevestigen. Via een vriendin werd ik gewezen op een fotoboek over de missie in Afghanistan. Met prachtige foto's weet Marielle van Uitert mij het gevoel van Afghanistan terug in Nederland toch weer te geven.

Telefoon

Gisterenavond laat, na het besluit om deel te nemen aan de missie in Libië plugde ik stiekem in op het Libische telefoonnetwerk. min of meer toevallig was ik getuige van het volgende gesprek.

Cazzo's

Het wielerseizoen is met de Primavera -Milaan San Remo- nu eindelijk echt begonnen. Tijd voor een wielerverhaal. Het verhaal is eerder gepubliceerd op www.tourkoorts.nl

Orgie

Het is niet netjes om je op iemand zijn feestje te onttrekken aan de georganiseerde activiteiten. Als je niet wilt deelnemen dan had je simpelweg niet moeten komen. Zelfs als de activiteiten een verrassing zijn, had je dit moeten overwegen.

Door de zure appel heen gebeten

Mijn leven bestaat uit patronen. Iedere morgen wordt ik net even voordat de wekker afgaat wakker, sluip ik de badkamer in en scheer me in het donker onder de douche om de kinderen niet wakker te maken.

Eet smakelijk

Vandaag was de kamer maar weer eens in rep en roer omdat de majesteit uit eten ging. Een persoonlijk bezoek, zo heette het, maar wel een bezoek waar aardig wat geld mee gemoeid kon zijn. Ik heb het in dit geval niet over de kosten van het diner maar juist over de opbrengsten.