Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Op kousenvoeten

Nadat ik aan het eind van de dag mijn uniform uittrek en mijn burgerkleding weer heb aangetrokken. Loop ik met Hanneke, een collega, richting de parkeerplaats waar onze auto’s staan. Mijn linkerschoen knelt wat op mijn wreef en dus besluit ik even aan mijn kous te trekken in de hoop dat het komt omdat de kous dubbel zit op mijn wreef.

Misbaksels

Vergeet niet dat ik over het algemeen slechts mijn onbescheiden mening verkoop.

Niets te Kiezen

Het gebeurt me weleens vaker en meestal ligt het aan mijzelf maar dit keer ligt het anders. Dit keer voel ik me bedonderd, belazerd of niet serieus genomen als kiezer. Eerst dacht ik dus nog dat ik in de war was maar ik heb het opgezocht en wat er gebeurt klopt echt niet.

Neushaar

Op het plein voor het hotel in Salta staan twee bussen. Voor de ingang van het hotel is het druk. Mensen schudden elkaar de hand en stellen zich, voor zover nog nodig, aan elkaar voor. Hoewel het een volwassen feestje betreft doet de opgelatenheid van de genodigden niet onder voor die van het gemiddelde kinderfeestje.

Tango

Agressief rijdt hij niet maar het heeft iets spannends, iets waardoor we af en toe instinctief een arm uit steken naar de leuning van de stoel en ons schrap zetten. De auto draait zich een weg tussen het andere verkeer door zoals een toreador steeds op het laatste moment de stier ontwijkt.

Buitenspelval

Voor mij is voetbal nooit veel meer geweest dan een spelletje. Buitenspel begreep ik niet omdat het me simpelweg niet boeide. Voetballers zijn in mijn ogen huilebalken die bij het minste of geringste het gras opzochten op een manier waar Tsjaikovski bij het zwanenmeer alleen maar van durfde te dromen.