Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Toiletjuffrouw

Mocht u tijdens het winkelen nodig moeten plassen houd dan rekening met verrassingen

Roomser dan de Paus

Nu de Laatste Nederlanders uit Uruzgan zijn vertrokken is het eindelijk veilig genoeg om op te biechten wat mij al jaren dwars zat.

The winner takes it all

Op de logeerkamer verwissel ik de bandjes van mijn racefiets. In de winter train ik binnen en dus staat mijn fiets nooit in de schuur. Na het trainen zou ik mijn fiets gewoon weer in de schuur kunnen hangen maar een wielrenner laat zijn fiets niet in de kou staan. Een goeie racefiets is als een mooie vrouw, je moet haar koesteren, verzorgen en aandacht geven, tijd met haar doorbrengen anders doet ze je vroeg of laat pijn.

Wist ik het maar

Op 5 juni 1989 loopt een man in een wit overhemd en een zwarte tas in zijn handen het plein van de hemelse vrede op en gaat midden voor de Chinese tanks staan. Als de tanks naar links of naar rechts sturen beweegt de man met ze mee.  Vier tanks zijn niet opgewassen tegen een wat slungelige Chinese man en houden enkele meters voor de man halt.

Eens gegeven...

Omdat iedereen krijgt wat hij verdient.

Frontaal Naakt

Vandaag verschenen, naast de dagelijkse voetnoot in de Volkskrant, in de Humo en in het NRC next artikelen van Grunberg over zijn reis naar Transnistrie. In de afvallige Moldaafse provincie vergezelde ik hem en deed een poging om bij hem in bed te geraken. Voor mij was dit een puur praktische overweging maar de simpele vraag of hij weleens verliefd was geweest op mannen krijgt zo toch een bijzondere wending.