Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Blij met een dode mus

Stilletjes kijk ik uit het raam naar mijn achtertuin. Mijn ogen speuren langs de struiken en over de randen van het hek maar ik kan geen vogel vinden. Het is het weekend van de nationale vogeltelling. Normaal hou ik me nooit met dit soort dingen bezig maar ik verveel me en hoor  op de radio al de hele week  een reclame over dit belangrijke onderzoek. Meedoen is dus niet alleen belangrijk voor de vogelstand het gaat verder. Door mee te doen ben ik solidair met iedereen die nu ook zit te tellen, het schept een band.

De toekomst van Afghanistan

Ga er maar even voor zitten vandaag ik ben lang van stof maar zeker niet kort door de bocht.

Sympathy for the Devil

Volgende week rijdt the Boss zijn laatste etappe koers in Australië hoogste tijd om even uit te leggen wat hij nooit aan iemand heeft durven te vertellen.

Verloren jeugd

Ik zat even door wat oude documenten te struinen en kwam een verhaal tegen dat naar mijn mening niet in een oude doos mag blijven liggen. Jonathan, rent hier, gelukkig, nog steeds door de straten

Ready For Love

In het vervolg van mijn reis samen met Arnon, valt er nog veel te schrijven. Als afsluiting van mijn blogs hierover gaan we nog een keer als Yasha en Olav door het leven, mijn nieuwjaarswens aan Arnon Yasha Grunberg.

Passe-Partout

Het is al donker als de taxi ons vanuit het stadje Bender terug brengt naar de hoofdstad Tiraspol. Yasha zit, samen met Stella, achterin en ik zit voorin. We hebben net een interview achter de rug met de eigenaar van een radiostation en een lokale krant. Ze worden niet gecensureerd en kunnen zelfs spotprenten plaatsen over de president zonder dat het gevolgen heeft.