Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Doorgelekt

Heeft u ook al gehoord dat wikileaks deze zomer opnieuw een groot aantal geheime documenten op het internet zal gaan zetten. De exacte datum is nog niet bekend maar voordat de zomervakantie begint is iedereen op de hoogte van alles wat er zich op deze wereld afspeelt.

De Ambachtelijke IJsmeester

Enkele weken geleden werd het dorpsweiland gemaaid en onder water gezet. De lokale ijsvereniging maakte zich op voor de winter. Boven de waterspiegel groeien nog wat grassprieten die de maaimachine had gemist. Langs de kant verschijnen een oude Caravan, wat dranghekken en schoolbanken. In een paar houten palen worden lampjes en wat oude speakers opgehangen. Op de Caravan hangt een groot bord: IJSBAAN GESLOTEN. Het bord hangt er, bij gebrek aan nachtvorst, nog overbodig bij maar daar zal in de komende dagen verandering in komen.

Wereldreis

Een jaar of vijftig schat ik haar maar doordat ze rookt zou ze er weleens ouder uit kunnen zien dan ze daadwerkelijk is. Soms neemt ze een bekertje koffie voor me mee en blijft ze even op mijn bureau zitten voor een praatje. Niet zo lang geleden nog vertelde ze me dat ze, samen met haar man, een week naar Berlijn zou gaan. Checkpoint Charly had ze altijd al willen zien.

Drie D benadering

Afgelopen week  las ik het boek 'Thee met de Taliban' van journaliste Deedee Derksen(Volkskrant.) Het boek geeft een mooi inzicht in Adfghanistan en daarom besloot ik deze week een open brief te schrijven aan Deedee.

Pakjesavond met de PVV

Heldere zonnestralen steken als messen door de donkere wolken, de herfstbladeren waaien hoog op terwijl onze kinderen zenuwachtig voor de televisie wachten op Sinterklaas die nu echt elk moment ons land weer zal betreden.

De Val

Volgens het knipperende puntje op mijn telefoon moeten we in de buurt zijn, wat wordt bevestigd door de kenmerkende geur van een paardenstal. Links ligt het Vondelpark en rechts de statige ingang van de manege in het hartje van Amsterdam. Als we de entree zijn gepasseerd slaan we linksaf en gaan de trap op.