Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Ik vreet je op

LS, Op 28-10 a.s. zal mijn nieuwe roman, Huid en Haar, worden gepresenteerd. Hiervoor zult u nog een uitnodiging ontvangen.
Na afloop van de officiële presentatie zal er een tafeltennistoernooi plaatsvinden, waaraan aan select gezelschap zal deelnemen.
U bent uitgekozen om aan het tafeltennistoernooi deel te nemen
.
Hartelijke groet, Arnon Grunberg

Wakker Blijven

In het kader van een leven lang leren bood de WADA hun rapport over dopingcontroles tijdens de afgelopen Tour aan bij Christian Prudhomme. Op zich was de WADA niet ontevreden over de dopingcontroles tijdens de Tour maar het kan en moest natuurlijk nog beter. Het voorstel dat zij dan ook aan de Tourorganisatie deden was om onverwachte nachtelijke controles uit te gaan voeren bij de renners.

Aan alles komt een eind

Soms hoor je een verhaal dat te bijzonder is om niet op te schrijven. Soms hoef je niet meer te doen dan dat.

Blind vertrouwen

Dit wordt een Tour voor de Nederlanders schiet het door mijn hoofd als ik het parcours van La Grande Boucle voor het eerst bekijk. Goed, eerst moeten we de beruchte passage du Gois overleven maar daarna wordt het echt een oranje feestje. Juich overigens niet te vroeg, mijn voorspellingen komen zelden uit. Ik had het dit jaar een paar keer goed met Stybar maar die won tot nog toe alles dus dat was geen kunst. De reden ligt, zo ben ik bang, in puur chauvinisme dat mijn oordelend vermogen, ook nu weer, vertroebelt.

Dubbel genaaid houdt beter

Staatssecretaris Marlies Veldhuizen blijkt een dubbele nationaliteit te hebben en dus was er gisteren al veel nieuws over de eerste rel in ons pas geformeerde gedoogkabinet. Haar tweede paspoort was of beter gezegd is een Zweeds paspoort. Beter hadden we het niet kunnen treffen omdat Wilders destijds zelf riep over Abouthaleb en Albayrak dat als zij een blonde kuif zouden hebben en een Zweeds paspoort hij precies hetzelfde zou hebben gedaan.

Welkom in het paradijs

De vijf nanogram glenbuterol, stapels met ampullen in het appartement van Ricardo Ricco, de EPO van Mosquera, Kohl en de whisky van Landis zijn slechts een paar voorbeelden uit de met doping doordrenkte wielerwereld. En terwijl de hele wereld aandachtig naar de heksenjacht in het peloton kijkt houden wij vol spanning onze adem in. Het was vaak ook te mooi, te verbluffend of overtuigend om nog geloofwaardig te zijn.