Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Illusies

Het blog over een Normandië veteraan moet nog maar even wachten. KRO reporter trok gisteren mijn aandacht. De uitzending vind je hier

Gedoogbeleid, een nieuwe stap in het poldermodel

Vandaag werd het nieuwe regeerakkord gepresenteerd. Een goede reden om eens kritisch naar de wereld te kijken. Mocht u hieruit opmaken dat ik een bepaalde politieke kleur heb, u heeft gelijk maar mijn kleur staat niet op de kaart.

My Job Is Not To Reason Why but to do and die

Het onderstaande artikel is geschreven naar aanleiding van het interview dat de generaal McChrystle in Rolling Stone magazine gaf en verscheen eerder in 'Atlantisch Perspectief.'

Echt Gebeurd

Zenuwachtig sta ik achter in de zaal te luisteren, ik zoek oogcontact met Annelies die vol vertrouwen naar me lacht. Nog drie verhalen zullen verteld gaan worden voordat ik aan de beurt ben met mijn verhaal. Toomler, het kleine theater onder het Hilton, zit vol. Eens in de drie weken worden hier mensen uitgenodigd om een waar gebeurd verhaal te komen vertellen. Een concept dat uit Amerika is overgenomen en sinds een aantal jaren ook in Nederland wordt gedaan.

Gezocht

‘Het verbazingwekkende en leuke aan jurylid zijn bij idols was het feit dat slechts weinig mensen beschikken over een behoorlijk zelfbeeld.’Hoor ik Henk Jan Smits zeggen op de radio.

Afscheid; Laatste deel when you're having fun

Op de kamer waar ik afgelopen week heb geslapen staan mijn tassen ingepakt en op elkaar gestapeld. Vannacht zal k me hier op de terminal moeten melden voor mijn vertrek terug naar Nederland waar ik bijna vierentwintig uur later zal landen. Terwijl ik de deur van mijn kamer afsluit en ga eten loop ik langs de kamer van Furlan waar ook Cyril slaapt. Cyril werkt nu al een tijdje voor de luchtmacht maar hiervoor was hij soldaat bij luchtmobiel. Hij moest wennen aan de andere manier van werken bij de luchtmacht maar heeft het nu goed naar zijn zin. Hij was al uitgezonden naar Irak en zit nu voor de derde keer in Afghanistan.