Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Onuitwisbaar - When you're having fun deel III

Negen uur ’s avonds, op mijn bed liggen alle spullen uitgestald die ik morgen nodig heb. Nog een keer loop ik het lijstje af ter controle. Ik neem er de tijd voor, alle uitrusting moet daar zitten waar ik hem nodig heb, waar het handig is. Nu al weet ik dat als ik klaar ben, alles ingepakt achter me tegen de muur zal staan in de volgorde waarin ik het morgen aan zal trekken. Thuis ben ik vaak slordig en laat ik spullen slingeren maar hier niet.

When You're having fun deel II

Waar het vorige week ophield gaan we nu verder nog een paar dagen en dan vlieg ik weer naar huis dus ik denk dat er nog een update komt vanuit warm en stoffig Kandahar.

When you are having fun

Het is vrijdagmiddag als eindelijk al mijn spullen in de grote zandkleurige as zijn opgeborgen. Dinsdagmorgen zal ik  naar Kandahar vliegen om daar een bezoek te brengen aan een van onze pelotons, dat in oktober terug zal keren uit Afghanistan.

Krantenwijk

Volgende week zit ik een weekje in het buitenland en hoop ik dat de Volkskrant mijn verhaal wil publiceren. Vandaag gewoon een huis, tuin en keuken blog over herkenbare Nederlandse problematiek.

Op Handen Gedragen

Te vroeg, te laat of op tijd zijn betrekkelijke begrippen.

Verjaardagsfeestje

Eigenlijk kan ik me niet meer precies herinneren hoe oud ik was maar ik denk dat ik mijn laatste uitnodiging voor een verjaardagsfeestje kreeg toen ik tien, misschien elf jaar oud was. In de uitnodiging stonden teksten als, wat we gaan doen is een verrassing maar je moet wel je zwemspullen meenemen en je wordt thuisgebracht. Op mijn eigen verjaardag was het altijd soberder, mijn ouders hadden geen zin om voor tien kinderen het zwembad te betalen en dus reden wij naar het bos om de hoek met een bal en wat andere spullen om gezellig spelletjes te doen. Iets waar ik ongetwijfeld een drama van gemaakt zal hebben uit angst dat deze eenvoudige spelletjes mijn reputatie wel eens zouden kunnen schaden waardoor de kans dat ik nog voor feestjes zou worden uitgenodigd ernstig zou afnemen.