Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Schoolonderzoek

Misschien is de grootste uitdaging van een docent wel het wegnemen van de onzekerheid van de student.

Telefoon

‘Wij zouden u graag aan een onderzoek onderwerpen.’
‘Wat voor een onderzoek en met welk doel?’
‘We zouden graag willen vaststellen of u aan PTSS lijdt.’
‘Pardon,’ aan de ene kant van de lijn valt een korte stilte, ‘waaraan?’

Emancipatie

Lieve Hilmar,

Misschien had ik het je al eerder verteld, maar ik ben een tegenstander van emancipatie. Het is niet zo dat ik vind dat mannen aan de macht moeten blijven en dat we onze posities in de maatschappij moeten verdedigen tegen de steeds verder oprukkende vrouw. Ik vind gewoon dat het er niet toe doet: als je bepaald werk wilt doen, dan moet je daar goed genoeg voor zijn, meer niet. Alle pogingen om het op te lossen met maatregelen waar het woord emancipatie in voorkomt, werken in mijn ogen averechts. Vaak slaan dit soort zaken gewoon een beetje door met alle gevolgen van dien.

Piel

Het is niet alleen aan de manier van lopen dat ik kan zien dat er aan de overkant van de straat een vrouw hardloopt, het zijn vooral de contouren van het lichaam en de paardenstaart die op elke pas heen en weer danst. Ik ben niet de enige die het heeft gezien. Een man in een grote wegwerkersjas stapt uit en loopt naar de achterkant van zijn busje. Zodra hij zich omdraait en de achterdeur van het busje opent, blijft hij haar stil nastaren. Zijn hoofd gaat verscholen in een grote oranje capuchon. Ik zie hoe zijn hoofd meedraait en de in een strakke hardlooplegging gehulde billen volgt tot zij de hoek van de straat bereikt hebben

Zwart gat

Vanaf een zelfportret kijkt Kazimir Malevich me in het stedelijk museum indringend aan. Op de vide van het trappenhuis heb ik net gehoord hoe de Oekraïense schilder door het impressionisme en fauvisme via kubo-futurisme en a-logisme een stijl heeft ontwikkeld die hij zelf het suprematisme noemde. Ik draai me weg van de indringende en voor mijn gevoel arrogante blik van Malevich.

Radio 1 interview

Op nieuwjaarsdag zat ik op radio 1, De Ochtend vanaf minuut 44 ongeveer

Klik hier voor het fragment