Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Een Brug te Ver

De afgelopen weken was mijn internet verbinding wat minder en kon ik de site niet bijhouden zoals iedereen van mij gewend was. Na het lezen van onderstaand verhaal ga ik ervan uit dat daarvoor begrip opgebracht kon worden. Vanaf morgen is alles weer bij het oude.

doe maar alsof je thuis bent

Binnen in de tent sist het gas zachtjes, een pan met water wordt langzaam warm voor de koffie terwijl ik buiten een stoel in het zonnetje heb gezet en rustig mijn boek lees. Het is nog vroeg op de camping, te vroeg voor de meesten maar ik hou niet van laat opstaan. Ik wacht tot Ties wakker is om samen brood te gaan halen in het dorpje hier een kilometer of vier vandaan, vandaag gaan we binnendoor op de fiets.

Rustdagen

Het is woensdag in de Tour, een rustdag. Samen met Ties fiets ik naar de het dorpje een kilometer of drie verderop. Op de heenweg loopt het schuin omhoog, vier procent, en dus moet er geklommen worden. Ties heeft geen echte racefiets maar wel een racestuur en dus is hij wielrenner. Hij klimt staand, ‘en danseuse’ zoals de Fransen het zo mooi zeggen of zoals Kneteman zou zeggen: ‘met open hol.’ Hij weet dat er op de top in de Tour punten te verdienen vallen en dus wil hij me voor blijven. Zenuwachtig kijkt hij, met zijn zes jaar, achterom of ik nog in zijn wiel zit en hem niet stiekem probeer in te halen.

De eerste Tourfan

Er is, enkele dagen na het passeren van de Tour, nog maar weinig dat in Gap hieraan herinnert. De namen die op het asfalt zijn geschreven kunnen net zo goed van de vele Tours hiervoor zijn, een finishlijn ligt er niet meer en de dranghekken zijn dezelfde avond nog verdwenen en verhuisd naar de volgende etappe plaats. De druk die komst van de Tour aankondigt laat een vacuüm achter zodra zij weer is verdwenen. Het enige dat opvalt, zijn de foto’s van de voormalige winnaars die de hoofdstraat nog steeds sieren, Ocana, Indurain, Riis, Merckx zelfs Garin is in de straten van Gap nog te vinden.

Puur Genot

Het puntje van mijn stoel is versleten, het hele weekend volgde ik sport zoals sport bedoeld is: strijd, spanning en eindeloze sensatie. Het begon in dit weekend in de Jura waar de renners voor het eerst echte bergen zagen, een opwarmertje moest het worden maar na een zenuwachtige eerste week besloten de favorieten elkaar pijn te gaan doen en dus ontspon er een spannende strijd waarbij ik voor het eerst naar het puntje van mijn stoel schoof.

Stierengevecht

Terwijl de Tour de bergen heeft bereikt, nadert het WK haar hootepunt. Vandaag hier exclusief de tactiek van van Marwijk waarmee hij de Spanjaarden morgen zal verslaan.

#WK #Nederlands elftal #Finale #Nederland Spanje #Oranje