Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Tourkoorts

Er staat file in het door de Tour gegrepen Rotterdam, mijn navigatie geeft aan dat het minder dan drie kilometer is tot het sportpark waar ik mijn rugnummer moet ophalen. Waarschijnlijk gaat het op de fiets sneller en dus zoek ik naar een parkeerplaats. Nadat de auto is geparkeerd haal ik ontspannen mijn fiets van de drager en gooi mijn tas over mijn schouder. Ik voel de banaan in de zak van mijn fietsshirt geplet worden en vloek binnensmonds.

Op Koers

Links van mij zie ik eindelijk het rondebord omhoog gaan. Drie ronden, nog maar drie ronden, ik dacht dat het bord nooit zou komen. Nog geen honderdvijftig meter voor ons rijden de twee koplopers. Er staat een gemeen windje waardoor ik ervan overtuigd ben dat ze nog teruggepakt gaan worden. Mijn benen doen zeer maar er zijn mensen die denken dat ik goed ben, een iemand kwam zelfs naast me rijden en vroeg hoe ik me voelde. Ik lachte hem weg, blij dat ik überhaupt nog meedeed.

Droom Finale

Terwijl op Wimbledon een historische wedstrijd werd gespeeld, de Tour over minder dan een week in Nederland start is iedereen in Nederland vooral bezig met een ding: het WK voetbal.

Het bittere kruid

Deze week heb ik met veel verbazing geluisterd naar de FIFA aanklacht in de 'bavriajurkjes affaire' voor het onderstaande blog wil ook graag verwijzen naar het boek: -De droom van Zuid Afrika- over de achtegronden van dit WK en het boek -Zo werden wij Wereldkampioen- waar je kunt lezen wat er zou gebeuren met Nigel de Jong als hij een markt in een township bezoekt.

Van Oude Mensen

Gisteren kwam Laurens ten Dam zwaar ten val in de ronde van Zwitserland. Ik moest gelijk terugdenken aan die morgen toen ik samen met een vriend een trainingsrondje over de heuvelrug fietste.

Jet Legs

Nog drie weken tot het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor journalisten en dus was het gisteren tijd om de balans op te maken en eens te kijken wat er in de voorbereiding nog moet gebeuren. Oordeel zelf.