Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.The End Of The World

Vandaag zijn we teruggevlogen vanuit Noorwegen naar Nederland. Het heeft me moeite gekost om de site up to date te houden maar vanaf morgen is alles weer als vanouds. Vanuit Noorwegen in ieder geval nog een blog over een dienstplichtige soldaat in het Noorse leger.

Noorse sneeuw-salamander

Tijdens een wachtdiensten achter de radio houden we ons normaal gesproken bezig met het verloop van de oefening de plaatsen waar de troepen zich bevinden en het maken van beslissingen. Ook als er geen troepen meer in het veld zitten houden draaien we deze wachtdiensten maar wat doe je als er geen beslissingen genomen hoeven te worden.

Frikadel Speciaal

Vanuit het raam van de auto waar ik in zit kijk ik uit over een halfbevroren meer. Het korrelige ijs heeft een grauwwitte kleur maar is nog dik genoeg om het gewicht van de man die bij het wak zit te vissen te dragen. Aan de randen van het meer verandert het grauwwit in matgrijs dat langzaam wegzakt in het blauwe water. Het diepe donkerblauw verraadt dat het water koud en diep moet zijn. Dromerig kijk ik over het water uit, de randen van het meer bestaan uit donkerzwarte rotsen en gras. Nog geen week geleden was alles hier nog wit en bedekte een dikke laag sneeuw, rotsen, water, huizen en wegen. Het gras ligt plat en heeft een vieze bruine kleur. Net als de berken lijkt het gras dood maar meer dan een overlevingstactiek van de natuur is dat niet.

Fantoompijn

Tijdens een patrouille in Afghanistan in de Tangi vallei zijn ISAF troepen getroffen door een IED. Drie mensen kwamen hierbij om het leven en vier raakten er gewond waarvan twee ernstig. Ik wens familie, vrienden en collega's heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Crossroads Blues

Gisteren kwam Landis uit de kast over zijn dopinggebruik en passant trok het hele wielerpeloton mee in zijn val. Lance besloot dit keer geen rechtzaak aan te spannen. 'Het is de moeite niet,' sprak hij in de media.

Voordat Lance zijn 7e tour won schreef ik een blog waarin ik beredeneerde waarom Lance geen dope nodig had. De moeite waard om deze eens uit de oude doos te halen en te plaatsen.

Ethische grensconflicten

Afgelopen week stond bol van de discussies over wat wel en wat niet kan en laaide in DWDD de emoties hoog op. Tijd voor een korte samenvatting.