Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Een Ware Hel

Verslagen lig ik op de bank, mijn hoofd voelt alsof het alle kasseienstroken die vandaag door de renners genomen moeten worden al heeft gezien. Zoals ik me nu voel ga ik echt niet op de fiets zitten, alles draait ik voel me misselijk en mijn hoofd is hard als een Vlaamse Kassei. Toepasselijk denk ik Parijs – Roubaix, de hel van het Noorden en ik zit er midden in.  

Kruipt de verlosser ooit nog uit zijn schulp

Het is vandaag Pasen en dat moet met enige realisme gevierd worden dacht ik zo.

Bedankt voor de bloemen!

mannenliefde

Een voorzichtig voorjaarszonnetje kruipt langzaam maar zeker achter een wolk vandaan en schittert over het licht rimpelende water. Het is nog wat fris maar toch lekker, de flauwe bries komt vanachter waardoor mijn benen geen enkele moeite lijken te hebben om de pedalen rond te krijgen. Zonder echt ergens over na te denken geniet ik van het koude asfalt onder mijn wielen als een koe die zijn stal verlaat na de winter.

Kopstukken

Ongeduldig kijk ik op mijn horloge, ik heb nog vijf minuten om op tijd te komen voor mijn afspraak maar de dame achter het loket neemt rustig de tijd om mij van een toegangspasje voor de kamer te voorzien. Mijn auto heb ik geparkeerd onder het plein, toevallig op exact dezelfde plek maar toen bezocht ik niet de kamer maar de première van Tirza. Als ik in de statenpassage betreed sta ik oog in oog met de kopstukken uit ons politieke verleden. Toevallig loop ik enkele bekenden tegen het lijf, militairen die zojuist een gesprek hebben gehad met de vaste kamer commissie defensie. Ondanks dat ik in burger gekleed ben herkennen ze me toch en we schudden handen.

Niet de dagelijkse Standaard

Afgelopen woensdag kreeg ons regiment een nieuwe regimentsadjudant. Traditioneel is hij de drager van het standaard, het belang van het Standaard is te vergelijken met stratego: als de vlag is veroverd is het spel voorbij.

In De Stemming

Vanavond ging Niels stemmen voor de gemeenteraad, zoals hij op 9 juni natuurlijk ook zal gaan stemmen.