Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Walhalla

De brief van deze week is gericht aan Johan, een ervaren onderofficier die een vvorliefde heeft voor de Ierse en Schotse cultuur en ervaring opdeed in Noorwegen boven de poolcirkel lang voordat Niels in dienst kwam.

Ga je mee naar het stadion

de brief van deze week is gericht aan Rob een collega uit een andere eenheid en nu uitgezonden naar Deh Rawod. Rob zat in 2007 ook al in Afghanistan.

Eerlijk duurt het langst

Ontkennen heeft geen enkele zin meer en dus zit er niets anders op dan te bekennen. Iedere zondag fiets ik samen met een aantal goede vrienden. Door sneeuw en ijs, is dat er de afgelopen weken niet van gekomen en dus zit ik goed voor de start van het nieuwe wielerseizoen. Ik begrijp dat dit onlogisch klinkt maar ik zal het proberen uit te leggen.  

Verhuisbericht

Deze week schrijft Niels een brief aan een van zijn pelotonscommandanten, Remy die vlak voor hij op uitzending ging een nieuw huis heeft gekocht samen met zijn vriendin. De sleutel zouden ze pas gedurende de uitzending krijgen. Een brief over schoongeveegde straatjes en het thuisfront.

Beste Alex en Jeroen

Naar aanleiding van Brits onderzoek schrijft Niels deze week een brief vol dubbelzinnigheden aan Alex en Jeroen.

Beste Hein

Deze week een bijzondere brief aan Hein. Hein is ritmeester en diende tot voor kort bij de eenheid van Niels. Hij is voor een jaar uitgezonden als VN waarnemer naar Israël. Gezien het bijzondere karakter van die missie is ook zijn vrouw mee en wonen ze dit jaar in Israël.