Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Gelukkig Nieuwjaar

‘Mama ik kan niet slapen door al die knallen op straat.’ Zuchtend kijken Annelies en ik elkaar aan, het is een uurtje of negen ’s avonds en Mareine doet er alles aan om wakker te blijven tot middernacht. Ze heeft een dekentje om zich heen gewikkeld en laat haar hoofdje een beetje naar links hangen terwijl ze ons zielig aankijkt.

War on drugs

Iedere week schrijft Niels een brief aan een van de mannen op uitzending, deze week schrijft hij aan Ruud. Ruud is de commandant van het OMLT waar de mannen onder vallen en heeft een grote feitenkennis over van alles en nog wat. Hij mag af en toe graag nadenken over samenzweringstheoriën.

Beste Ernst,

Naar aanleiding van een bericht over een explosief op Terschelling, schrijft Niels deze week een open brief aan Ernst.  

I-Q van de geitenbrijer

Net als ik op wil staan, knippert er rechtsonder in mijn computerscherm een vlakje op dat me verteld dat ik een nieuw bericht heb ontvangen. Beneden in onze gezamenlijke ruimte wachten de mannen op me, maar door het uitroepteken voor de mail laat ik me toch verleiden om deze nog even te openen. Terwijl ik het mailtje lees bedenk ik me dat ik me eigenlijk veel te vaak laat verleiden om toch even te kijken en besluit om de mail te laten voor wat hij is. Ik druk op print en haal, onderweg naar beneden, het A4-tje van de printer.  

Beste Rene

Naar aanleiding van een bericht van een opa aan zijn kleinzoon in het gastenboek voor onze jongens in Afghanistan schrijft Niels deze week een open brief aan Rene. Het bericht in het groetenboek vindt u hier:
http://www.42bve.nl/gastenboek.php

Beste Rob

Naar aanleiding van de wedstrijd PSV - Praag van afgelopen donderdag schrijft Niels deze week een brief aan Rob die een echte PSV fan is en door zijn uitzending de wedstrijd heeft moeten missen.