Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Momento Mori

Een blog over Ramses Shaffy en leven na de dood.

Post

Iedere week schrijft Niels een open brief aan een van zijn mannen. Deze week schrijft hij een brief aan Tijn die zich aan het voorbereiden is op een uitzending naar Afghanistan en, in april 2010, met een andere eenheid mee zal gaan op uitzending.

Brief aan Noel

Iedere week schrijft Niels een open brief aan een van zijn mannen. Deze week schreef hij, naar aanleiding van de uitzending  van Pauw en Witteman, een extra brief aan een journalist van de Volkskrant.

Post voor Afghanistan

Iedere week schrijft Niels een brief naar een van de mannen uit zijn eenheid die net vertrokken zijn naar Afghanistan. Deze week schrijft Niels aan Stefan, een jonge onderofficier die een compagnie Afghaanse soldaten begeleid.

Animal Farm Revisited

Als alle kinderen rustig op hun stoeltje zitten en de juf met de les begint lopen de meeste moeders weer naar buiten. De harde gure wind blaast herfstbladeren over het schoolplein maar ondanks dit weer blijven de moeders vandaag in kleine groepjes op het schoolplein hangen. Er wordt zorgwekkend gekeken en druk gepraat over naalden, overheidsadviezen en het aantal mensen dat al getroffen is. Het is de Mexicaanse griep, elk groepje datAnnelies en ik passeren heeft het over de Mexicaanse griep, bij ons thuis de influenza sombrero of ook wel tortilla koorts.  

Post voor Afghanistan

Een deel van Niels zijn eenheid is vertrokken naar Afghanistan. Iedere week schrijft hij aan een van de jongens daar een brief. Deze week schrijft hij aan Marco de militair verpleegkundige uit de eenheid.