Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Bermbom

Uit mijn tas, die in de krat voorop mijn fiets staat, komt de geur van oliebollen. Een tweede tas houd ik bij de handvaten vast en steunt op de stang. Onhandig zoekend naar balans slinger ik het kleine stukje richting mijn huis. Op de straat slenteren vooral jongens. Ze dragen kunststof brillen, uit de tassen die op hun heupen hangen, halen ze vuurwerk. De geur van oliebollen maakt plaats voor die van het in de lucht hangende kruit. Af en toe voel ik de drukgolven door me heen gaan als de knallen van het normale vuurwerk plaats maken voor het zwaardere zelfgemaakte  vuurwerk, maar het doet me weinig.

Koffie

Terwijl ik een slok neem van mijn koffie, kijk ik de kamer rond. Met zijn achten wonen ze in een flat die ik persoonlijk net geschikt vind voor twee mensen. Iedere morgen, stipt om zes uur, zie ik hem over de galerij van onze flat lopen. In de middagen als ik thuis kom begroet hij me altijd vriendelijk, soms maken we een praatje dat steevast eindigt met een uitnodiging om eens bij hem langs te komen.

Therapie

Over de rand van het glas rode wijn, keek Vera naar haar vriendin. Wachtend op het juiste moment, een opening of een aanknopingspunt om Judith te vertellen wat al weken op het puntje van haar tong lag. Het verhaal waar ze al een paar keer voorzichtig mee begonnen was maar dat steeds een andere wending kreeg. Alsof ze haar verkeerd begreep of simpelweg niet hoorde.

Leegte

Met mijn hoofd in de wind staar ik over een open vlakte, waar wilde, ongetemde paarden onbedreigd grazen in het drassige landschap. Slechts enkele keren wordt de stilte van de kudde doorbroken als een van de dieren plotseling, al briesend, zijn hoofd begint te schudden. Alsof zij, net als ik, rillingen krijgen van de koude oostenwind die over het land blaast.

Vogeltrek

Van een afstandje keek hij toe hoe zijn kinderen, met hun armpjes over een houten balk hangend, gefascineerd naar de pinguïns staarden. Als straaljagers die raketten probeerden te ontwijken, schoten ze door het water op zoek naar de vis die door hun verzorger vanuit een stalen emmer het water in werd gegooid.

winkelend publiek

Leunend tegen de gevel van een van de winkelpanden, stak hij een sigaret op. Terwijl de tabak rood op gloeide, voelde hij hoe de kou langs zijn rug omhoog trok. Op de lantaarnpaal voor hem zaten twee duiven, in de zomer zou hij ze voor tortelduiven hebben aangezien, maar omdat ze hun verendek hadden opgeblazen als ballonnen, was het waarschijnlijker dat ze elkaar opzochten tegen de kou.