Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.een boek

Rustig draai ik mijn auto de oprijlaan op, het grind knarst zachtjes onder mijn banden en aan het einde van de oprit zie ik het landgoed Beukbergen liggen. Links het landgoed, rechts de kapel. Uit de kapel komen een aantal mensen lopen maar ik zie nog geen bekenden, wel zie ik een camera ploeg en dus concludeer ik dat men bij de kapel bezig is geweest die morgen. De parkeerplaats staat vol en dus parkeer ik een beetje dubbel. Scheef draai ik mijn auto naast een dikke BMW en voor een boom. Het voordeel van kleine auto’s denk ik als ik uitstap; ze staan niet echt snel in de weg.

A Nice Dee

‘Wel jammer dat u niet met ons meegaat.’
Verrast kijk ik even opzij, half tegen de zon in. Op de steen naast me zit de korporaal Dee. We zijn druk bezig om patroonhouders met munitie te vullen en hadden het eigenlijk over de vorige uitzending in 2007 waar we nog samen op patrouille gingen en in een zwaar gevecht raakten. Het was een wonder dat Dee het er toen in zijn eentje levend heeft af weten te brengen. Zijn opmerking verrast me en even ben ik stil maar ik geloof niet dat Dee het heeft gemerkt.
‘Schiet u vandaag met ons mee?’ gaat hij verder, en ik schud nee.
‘Geen tijd, ik moet zo ook nog naar de andere baan.’
Even blijft het stil.

Als ik moet sterven

Op mijn eigen verzoek deze week een gedicht van Ank. Volgens mijn boek 'verreweg de meest relaxte geestelijk verzorgster die ik ooit heb ontmoet.' Ank zat destijds samen met ons in Afghanistan en zit er nu weer. Ze houdt een weblog bij dat te lezen is voor genodigden.

Voor de missie schreef ze het gedicht: Als ik moet sterven.

Een Wagon Vol Vrijheid

Onlangs zag ik de film Sonny Boy, na het zien van deze film besloot ik de onderstaande column opnieuw te plaatsen.

Voor Oordeel

Zodra Mareine bij oma aankomt rent ze naar de keuken, morgen is oma jarig en ze mag haar vandaag helpen met het maken van hapjes en soep. Oma pakt haar logeertas aan en zet koffie voor ons. We kunnen niet lang blijven, want om half twee moeten we op de Uitmarkt in Amsterdam zijn. De uitgeverij staat daar vandaag en heeft verschillende auteurs uitgenodigd om te komen te signeren. 
'Gaan jullie met de auto?' wil mijn moeder weten. Annelies schudt nee,
'De trein, dat is sneller en ik heb toch een kortingskaart.' Ties glundert, hij is gek op de trein.
 

Terrorisme: het nieuwe evenwicht?

Het is 1989 als de Berlijnse Muur valt. Glasnost en perestrojka zijn de opkomende modewoorden en Gorbatsjov en Reagan zijn de grote helden van dat moment. Het einde van de Koude Oorlog maakt indirect ook een einde aan vele kleinere conflicten in de wereld.