Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Zoetwatermatroos

Een vriend van mij vertrok onlangs met zijn vriendin voor een rondje zeilen. Hij vroeg mij om op hun blogsite een gastblog te schrijven. De reis is te volgen op www.batjar.nl

Trots

Voorzichtig open ik de kraan, waardoor in het deksel van het blikje schoensmeer een klein plasje water ontstaat. Mijn schoenen staan op het aanrecht. Als het om schaamhaar gaat is Utrecht echt een dorp kopt de ongelezen krantenpagina van gisteren waar mijn schoenen op staan. Op de broodplank liggen zes boterhammen te ontdooien, wit want het is weekend.

Beschaving

Lieve Arnon,

Afgelopen week moest ik op mijn werk een college geven over counterinsurgency en besloot ik, om de theorie beter uit te kunnen leggen, als actueel voorbeeld ook goed naar de situatie in Irak te kijken. Om de beelden goed in de theorie te kunnen passen, deed ik mijn best om niet te oordelen, maar slechts waar te nemen. Wat zag ik nu echt op deze foto’s, wat zijn feiten en wat veronderstellingen?

Asfalteczeem

Diep onderin de beugel trekt hij aan zijn stuur. 45 kilometer per uur, zijn kuiten lijken uit hun vel te scheuren, zijn dijbenen worden uitgewrongen en zijn hartslag zit tegen zijn maximum aan.  Het maakt niet uit, zolang zijn maat niet omkijkt, het niet ziet, is het enige dat telt dat hij niet lost.

Zomerstad

Vanaf haar fiets keek ze met samengeknepen ogen naar een aalscholver op een lantaarnpaal. Met halfopen bek en gespreide vleugels deed het beest haar denken aan de Russen die in de winter met opengetrokken jassen tegen een muur op het Rode Plein stonden te zonnen. Als kleine pareltjes verschenen er zweetdruppeltjes op haar onderarmen, de geur hiervan herinnerde haar direct aan de reden van haar hoofdpijn.

Vertrouwd

Tussen de gepokte mosselen en oesters liggen de restanten van een zeemeeuwenmaal: krabbenschildjes, poten en scharen. Als grote doorzichtige snottebellen liggen kwallen, achtergelaten na de vloed, gedrapeerd over de mosselen. In de kleine poeltjes die zijn achtergebleven zoek ik naar iets dat beweegt. Alles lijkt gevlucht voor het dreigende soppen van onze kisten, maar de zandwolkjes die vanuit kleine gaatjes omhoog geblazen worden verraden de aanwezigheid van garnaaltjes en andere kleine zeedieren.