Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Manivel

Op de bovenbuis van zijn frame en zijn stuur lieten de opgedroogde zweetdruppels witte vlekken achter. Het was warm voor de tijd van het jaar, maar de hitte deerde hem niet. Hij voelde het kettinkje om zijn nek met iedere pedaalslag tegen het punt aan slaan, waar zijn sleutelbenen in zijn nek samen kwamen. Zijn borst was nat en glom en hij zag hoe zijn dunne, pezige kuiten strak gespannen worstelden om de pedalen in het hoogst mogelijke tempo rond te laten draaien.

Rundhaug

Omdat de voordeur van het gjestegård nog niet open is, verlaat hij het hotel via de receptie door de lounge en het washok in, zoals hij enkele uren geleden binnen was gekomen. Buiten staat een Volkswagen Transporter met draaiende motor op hem te wachten. Nadat hij de schuifdeur aan de zijkant heeft opengetrokken en zijn twee tassen op de bank heeft geslingerd stapt hij voorin.

Herinnerd

Op het grasveld naast het hoofdgebouw liggen, tussen de gevallen kastanjes en herfstbladeren,  twee dode kraaien. Vanuit het raam op de eerste verdieping heb ik ze al een paar dagen hier zien liggen. Voorzichtig, alsof ze nog zouden kunnen gaan bewegen, tik ik er met de punt van mijn schoenen tegenaan. Doordat hun veren de motregen niet meer afstoten, hebben ze iets fragiels gekregen. Waarom ik ze met mijn voet omdraai, is me eigenlijk niet duidelijk. Misschien hoop ik op deze manier iets meer te weten te komen over de oorzaak van hun dood of zoek ik naar maden en kevers, naar nieuw leven dat als feniks uit de beesten zal herrijzen. Zodra ik zie dat ze al hun trots verloren hebben, laat ik ze achter me liggen en richt mijn aandacht op de berken die er achter staan.

one night stand     Coffee/Tee
     Croissants
V         Champagne
     Toast and french cheese
     Condoms
V
     Toiletpaper
☐    
Candles
V
     Shampoo
     Strawberries
V
     Toothpaste
     Beer
V
     Chocolate


Niels ®elen

Blauwe schuit

Als damp liggen flarden mist op het water, zonder te spreken worden de riemen in de gele Empacher boot gestoken waarna de twee roeiers instappen en afduwen. Na een paar korte halen over de Academiesingel draaien ze de boot negentig graden en manoeuvreren hem voorzichtig onder de lage en smalle brug door. Mechanisch, zonder nadenken, zetten ze de boot in beweging. Tot aan de tweede brug over de Mark zullen ze zich op deze manier ongeïnspireerd warm roeien. Alsof ze slaapwandelaars zijn op weg naar de koelkast in het holst van de nacht.

Recensie Leven na Uruzgan

Gewaagd! Dat is 'Leven na Uruzgan'.

Nadat ik het boek uit had, was het eerste waaraan ik dacht Hans Teeuwens 'De Jostiband': "Maar ik hou van mooie muziek. Met gevoel gespeeld, door musici die hun instrument meester zijn en bereidt zijn daar moeite voor te doen. Daar hou ik van." Vervang muziek door literatuur en dit gaat absoluut op voor Roelens nieuwste pennenvrucht.