Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Herfstgloed

Vanuit een hoekje op het kleine vliegveld in Tromsø klinkt een zacht gesnurk. Op de bank ligt een Noor, zijn behaarde buik puilt uit zijn blauwe shirt en spijkerbroek die onder spanning is dichtgetrokken. Als de lopende band voor de koffers met enig lawaai wordt opgestart, schrikt hij even wakker en beweegt hij zijn hand over het toetsenbord van de laptop die voor hem staat.

lectori Salutem

Leeg staar ik voor me uit, de harde noordoostenwind lijkt mijn gedachten te structureren. Met half dichtgeknepen ogen zie ik de Erasmusbrug. Ik zie de brug maar toch lijkt hij er door mijn staren niet te zijn. Op mijn rug voel ik de hand van een goede vriendin met wie ik hier nu ben. Ik voel dat ze me aankijkt, meewarig, zoals moeders naar hun kind kunnen kijken dat te groot geworden is om nog getroost te willen worden.

Resume

Afgelopen week presenteerde ik mijn boek Leven na Uruzgan. Door de reacties die ik kreeg besloot ik mijn column deze week links te laten liggen, en een aantal reacties die ik kreeg via mail, sms, FB en andere media te delen. Niet als reclame voor mijn boek maar veel meer omdat ze me stuk voor stuk raakten in hun openheid.

Midlife crises

Dit weekend vier ik mijn 40e verjaardag in een brief

De toon is gezet

Als de hoge hakken van een vrouw tikken mijn wielerschoenen speels op de parketvloer. Met mijn linkerhand voel ik of er een reservebandje in mijn achterzak zit, de rechter duwt de oordopjes van mijn iPhone in mijn oor. Even zoek ik naar het juiste volume en dan grijp ik mijn fiets bij het stuur, til het voorwiel van de grond en geef het een zwiep.

Ontwapend

Wow. Wat een omslag, hee.
Ik ben benieuwd hoe eerlijk je durft en kunt zijn.
Mooie tekst ook met Grunberg: ‘Een boek is belangrijker.’ Mooi, maar ik ben het er niet mee eens.

Jij bent belangrijker.