Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Troje

Fot© Renée Kwak, column Niels Roelen

Grand Cafe

Als we voor de kerk langsrijden in het dorpje La Marre zien we een tafeltje met drie plastic tuinstoelen staan. Achter het raam nodigt een breed bord met de keurige letters ouvert erop ons uit om binnen te komen. Even kijken we elkaar aan en dan besluiten we om van onze fietsen te stappen voor een glas cola en het bijvullen van onze bidons.

Slenterzon

Bij de eerste slok voelde hij hoe zijn tong worstelde tegen de bittere smaak van de koffie, de opgeschuimde melk had iets weg van slecht geklopte slagroom. Even liet hij de cappuccino in het kopje draaien alsof de smaak erdoor zou verbeteren, alsof hij zou kunnen zien wat eraan mankeerde voor hij het op zijn dienblad plaatste. Nadat hij zijn bestek en bord in de daarvoor bestemde bakken had geplaatst slenterde hij met zijn handen in zijn zakken richting zijn bureau. Buiten was het windstil, en de temperatuur aangenaam. Door het raam van zijn bureau spiegelde de lentezon op het scherm van zijn computer, de letters onleesbaar makend. Hij duwde zijn toetsenbord van zich af, greep zijn iPad uit de Freitag computertas en opende Spotify.

Hoofdstraat

Midden op de weg in Blye, vlak voor de Y-splitsing, staat een hond. Zijn staart recht omhoog, de tong uit zijn bek en zijn kop draait van links naar rechts tot we voorbij zijn. Net na de splitsing wordt de weg smaller en slingert hij tussen twee huizen door, bijna haaks naar rechts. Op het grauwe huis recht voor me hangt een straatnaambord Grande Rue.

Windstil
Windstil

Blitzkrieg

Al enige jaren erger ik me aan het rijden van de Rabobank wielerploeg. Grote talenten strandden in de oranje formatie steevast onder de top. De bank die groot werd door veilig beleggen en het spreiden van de risico’s deed in de koers niet anders. Er werd niet gereden om te winnen maar om niet te verliezen.