Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Onttroond

‘Er is niets zo oncharmant als een man in wielrenbroek’, hoor ik terwijl ik op de zomerbarbecue van mijn werk een tv zoek om nog zoveel mogelijk van de etappe van vandaag mee te krijgen.‘Van die buiken die tussen die schouderhengsels doorhangen.’‘En alles wat daar onder hangt.’

Madiba

Donderdagmiddag in de studentensociëteit achter het Damrak wachten we in Atilla, een klassiek militair uniform, totdat we ons op de Dam mogen opstellen. Ik probeer een krentenbol uit mijn lunchpakket weg te spoelen met koffie uit een gamel, maar mijn keel stribbelt tegen. De sociëteit ruikt naar bier, oud bier om precies te zijn. Ik weet niet hoe lang we hier nog moeten wachten, mijn horloge heb ik op de marinekazerne achtergelaten, bij de rest van mijn kleren. Het past simpelweg niet bij de Napoleontische look die we in deze pakken hebben.

Vertraging

Vroeger stond je nooit in de file. Een verhaal bij een foto van @Meijeske

Imago

Net buiten het schoolplein, voor de rotonde, staan twee fietsen. De voorwielen leunen tegen elkaar aan en de  sturen lijken elkaar te omarmen. Met een voet op de grond en de andere op de trapper hangt een jongen van een jaar of twaalf scheef op het zadel van zijn jongensfiets. In de spiegeling van zijn zonnebril is een meisjesgezicht te zien dat omlaag kijkt, de met nepbloemen versierde witte mand  in. Ze staat met beide benen op de grond en leunt met haar ellebogen op het stuur van haar fiets.

In levensgevaar

Vier weken, misschien vijf, kijk ik aan tegen het steeds donkerder wordende water. Het begon met een kluwen kleverige, doorzichtige oogballen, alleen de zwarte pupillen keken je aan. Na enkele dagen zag je de pupillen bewegen om op een zeker moment wakker te worden en te zien hoe er een grote hoeveelheid zwarte, uit de kluiten gewassen, spermatozoïden uit de oogkassen is komen rollen.

Thee

Bij de foto van Renée Kwak had ik beloofd nog een tweede perspectief te schrijven. Bij deze de andere invalshoek.