Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.End Date

Vandaag vraag ik liefdes advies aan Hilmar Mulder

Spiegelreflex

Vandaag weer een onderschrift bij een foto van Renée Meijeske. De foto werd genomen in Brussel

Ziezo

   Naast hem, bij het verkeerslicht onderaan de afslag Bunnik, stond een zilvergrijze Mercedes. De veel te brede banden raakten, door de verlaagde carrosserie, bijna de wielkasten die voorzien waren van nog niet gespoten verbredingstrips. Zenuwachtig liet de chauffeur de motor grommen door met het gas te spelen. Door zijn spiegelende zonnebril keek hij, zijn linkerhand op de rechterbovenkant van het stuur en zijn rechter op de versnellingspook leunend, de leasewagen van Eric in. Normaal liet Eric zich door dit soort types niet uitdagen. Hij was er te oud voor, zijn testosteronspiegel was geëgaliseerd, uitgedroogd als de zoutvlaktes van Bonneville in Utah, Amerika. Zijn plotseling opkomende erectie bewees echter het tegendeel. Hij voelde hoe hij zijn rug rechtte, hoe zijn schouders zich aanspanden en zijn handen het stuur vinger voor vinger steviger omklemden. Zachtjes begon zijn rechtervoet op het gaspedaal te drukken, na nog een korte blik op de Mercedes, kneep hij zijn ogen samen om zich beter te kunnen focussen op het verkeerslicht.

Stilte

"The rest is silence" zou Hamlet gedacht hebben.

Abdicatie

Nog een keer Koninginnedag en dan, ja wat dan eigenlijk...

Tand des tijds

Een keer in de maand krijg ik van Renée Meijeske een foto opgestuurd die ik van een onderschrift zal voorzien. Dat kan in de vorm van een blog, kort verhaal, een volzin of misschien een gedicht. Vandaag de eerste foto.