Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Windmolens

Hoewel de meeste mensen er de ogen voor zullen sluiten, is Europa traditioneel gezien nog steeds een van de meest gewelddadige continenten. De Grieken, Romeinen, Karel de Grote, de kruistochten, het Ottomaanse rijk, Napoleon en het Duitse rijk: echte oorlogen werden gevoerd door en vooral ook in Europa. Een traditie die, tot onze grote ontzetting, een enkele keer doorbroken werd door een onverlaat als Djengis Khan.

Loflied

Verleid door Sylvie Meis, wat anders kon ik doen dan Hilmar Mulder een brief schrijven vandaag.

Nachtmerrie

De, 1000 kussen van vannacht
kwamen
van vreemde lippen
terwijl ze piano speelden,
op zijn ribben,
werd hij wakker van
het orgasme,
van zijn vrouw.

Niels ®elen

Schipbreuk

Omdat het hoog tijd wordt voor lente vandaag een zonnig en zomers verhaal.

kattenvoer

De staart van de poes slaat vanaf de vensterbank langs de verwarming heen en weer als de klepel van een Friese klok in slow motion. Met dichtgeknepen ogen kijkt ze door het raam tegen de zon in. Met mijn handen rond een kop thee gevouwen heupwieg ik door de kamer om warm te worden. Ergens benijd ik op dit moment mijn kat omdat ze altijd de indruk wekt overal ontspannen te kunnen liggen.

Nietig

Op het moment dat ik aan kom lopen vaart de pont een meter of tweehonderd van me vandaan het IJ op en draait naar bakboord in de richting van Amsterdam Centraal. Ik schud mijn hoofd, vloek en loop het tentje achter mij binnen waar ik een cappuccino met een appelflap bestel.