Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Een helder moment

Soms overweeg ik, uit latente vagina-nijd en emancipatiefobie, mijn boormachine mee te nemen naar de kroeg en zo mijn mannelijkheid te tonen.
De trieste waarheid is echter dat ik twee linker handen heb, ik nog niet voor een enkel vakkundig gat in de muur ben te vangen. De muur schreeuwt om verf. mijn kunst hangt scheef en ik sla zelden de spijker op zijn kop.
Gedoemd tot metromanisme realiseer ik me dat emancipatie mijn redding is, zoals het zwarte geld van de Russische maffia dat voor Cyprus is. Het heldere inzicht is misschien wel het belangrijkste dat een crisis ons oplevert.

Niels ®elen

Spitsbergen-Zuid

De wind giert over de parkeerplaats en laat de droge sneeuwvlokken opstuiven tot ze zich laten vangen in een hoek van een raam of een andere plek waar ze niets anders kunnen dan zich ophopen. Mijn raam staat open waardoor de koude lucht door mijn kamer blaast. De verwarming waar het voeteneind van het metalen kazernebed tegenaan staat gloeit en kan niet uit. Mijn uitzicht is een kale vlakte achter een metalen hek. Spitsbergen, het lijkt hier fucking Spitsbergen wel, schiet het door mijn hoofd terwijl ik mijn voeten wegtrek van de verwarming en in een foetushouding schuil onder mijn deken.

Spelletje

‘Je mag alleen een pionnetje op het bord zetten als je zes hebt gegooid.’
‘Maar mama, ik heb al zes gegooid!’ antwoordt het kleine blonde meisje verontwaardigd.
‘Je hebt nog helemaal niet gegooid.’
‘Maar ik heb heus al zes gegooid.'
‘Wanneer dan?’
‘Nou gewoon, ooit.’
‘Ja maar niet nu, dus dan mag je nog geen pionnetje op het bord zetten.’

Post voor Hilmar

Lieve Hilmar,

Gelukkig zijn ze zijn nog niet uitgestorven, de echte mannen. Of misschien moet ik zeggen: de mannen die hun best doen om te pronken, hun veren of hun tanden te laten zien. Mannen die reageren op elke provocatie om hun territorium te verdedigen, om zo hun status maar in stand te houden. Of ik een echte man ben weet ik niet, maar de  alfa-ambitie giert nog regelmatig door mijn aderen. Natuurlijk verklapte ik je eerder een beetje metroman te zijn, maar ik hoop dat je begreep dat het slechts een onderdeel was van de tactiek om door het vrouwelijke geslacht gezien te worden. Eenzaamheid is nu eenmaal slecht voor je reputatie.

Geblinddoekt

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Nicolaasschool de afgelopen week in de pers is gekomen met berichten over pesten. Wij zijn in nauw contact met de directeur van de Nicolaasschool en volgen de ontwikkelingen zorgvuldig.
Op onze school hebben we uiteraard beleid rond pesten. Dit hebben we met u gedeeld tijdens de ouderavond in oktober, waarvan in het Bongootje van oktober verslag is gedaan.
Mochten berichten vanuit de Nicolaasschool vragen bij u oproepen of heeft u andere zorgen, dan kunt u hierover contact met mij opnemen.

Euforie

‘Nederland is daar klaar, onze missie is volbracht. Als de bescherming van de Duitsers ook nog wegvalt, dan hebben we daar niks meer te zoeken.’ Dit zou, volgens de kranten, het commentaar van onze parlementariërs zijn over de missie in Kunduz. Een geslaagde missie, zo hoorde ik Ivo Opstelten in Kunduz een dag eerder al zeggen. Wat we bereikt hebben is onvoorstelbaar, de politie lijkt de westerse normen en waarden omarmd te hebben en dat is toch vooruitgang. We hebben ze mores geleerd, begrijp ik.