Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.



De prijs van de vrede

Kunduz agent kost half miljoen
De opleiding van 189 agenten in Kunduz door Nederlandse trainers kost een half miljoen euro per man. Dit jaar kost de missie 105 miljoen, de drie jaar daarna in totaal 312 miljoen euro.

Radiofragment radio 1

Zand, zand, zand, zand, zand

Pauwels heeft tips nodig voor in het zand
Morgen staat met Koksijde een klassieker op het menu in het veldrijden. Wie Koksijde zegt, zegt zand en dat is geen specialiteit van Kevin Pauwels. Pauwels verdedigt in de derde manche van de WB zijn leiderstrui.

Van uitstel komt afstel

Opnieuw uitstel in zaak Contador
Pas in 2012 komt het sporttribunaal CAS met een uitspraak in de zaak tegen wielrenner Alberto Contador.Dit meldde de secretaris-generaal van de CAS, Matthieu Reeb, na afloop van de laatste getuigenverklaringen in Lausanne.

Fatale val door falende val beveiliging

Nederlander beraamde aanslag op Amerikaanse basis

ROTTERDAM/NEW YORK - De Nederlandse terreurverdachte Sabir K. heeft volgens de Verenigde Staten met anderen aanslagen beraamd voor terreurorganisatie al-Qaeda van de inmiddels gedode Osama bin Laden.


Mooie kop in Duits artikel: Sinnlose, notwendige Krieg

Afghaanse politieagenten en officieren van justitie opgeleid
Nederlandse politieagenten in Kunduz hebben 14 Afghaanse politieagenten opgeleid als politietrainer. Na een 5 weekse train-de-trainer-cursus ontvingen zij vandaag een certificaat. Deze 14 agenten maken deel uit van de Afghaanse opleidingsafdeling die zelfstandig trainingen voor Afghaanse agenten gaat verzorgen.

Veiligheid voor alles

Noord Afghanistan is een stuk veiliger geworden
KABUL - De veiligheidssituatie is in het noorden van Afghanistan sterk verbeterd. Dat heeft de Amerikaanse generaal John Allen, de commandant van de NAVO-troepen in Afghanistan, gezegd in een zondag gepubliceerd interview met het Duitse persbureau DPA.