Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Vuur laait hoog op door Koran verbrandingen

Vrieskou eist tientallen doden in Afghanistan
More than 40 people, most of them children, have frozen to death in what has been Afghanistan's coldest winter in years.The government has recorded 41 deaths from freezing in three provinces Kabul, Ghor and Badakhshan, said health ministry spokesman Ghulam Sakhi Kargar.

Kamikaze

Albanezen gedood in Afghanistan
In Afghanistan heeft een groep mensen in politie-uniform het vuur geopend op buitenlandse militairen. Daarbij zijn twee Albanese militairen om het leven gekomen. Een andere buitenlandse militair raakte gewond.

Afghanen voorlopig in de kou

Koude golf eist levens in Afghanistan

Minstens 40 Afghaanse kinderen zijn de afgelopen maand gestorven door de strenge koudegolf in het land. 24 onder hen bezweken in een vluchtelingenkamp buiten de hoofdstad Kaboel. Gevlucht voor de oorlog, worden ze het slachtoffer van een andere vijand: het weer.

zichtbare resultaten in Uruzgan

Kamer onderzoekt resultaten missie in Uruzgan
De Tweede Kamer en de regering hebben donderdag 16 februari 2012 de balans opgemaakt van de ISAF-missie in Uruzgan, waar Nederland van 2006-2010 ?lead-nation? was. De missie had als doel onder moeilijke en onveilige omstandigheden een stabieler en veiliger Uruzgan te realiseren. Er zijn zichtbare resultaten: de veiligheid is verbeterd, de provincie is beter bereikbaar en de sociaal-economische ontwikkeling is op gang gekomen.

Eufemismen zijn de politiek standaard in het westen

Molensteen voor GroenLinks
Het kabinet kon het proberen, maar het was natuurlijk gekkenwerk. In november werden al balletjes opgegooid over een takenuitbreiding van de zo moeizaam tot stand gekomen politietrainingsmissie in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz.

Keert de Taliban straks weer terug in Kabul

Afghan worried about return of Taliban to Kabul
KABUL // As tentative steps are made towards peace talks between the United States and Taliban insurgents, Afghan women are worried about a possible return of the Islamists to the capital.
When the Taliban were in power from 1996 to 2001, when they were overthrown by a US-led invasion, women were subjected to particularly brutal repression.