Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Nederland heeft een bos Boom-en nodig

Vijf Lars Boom's nodig
"De belangstelling voor het Nederlandse veldrijden is helemaal weggezakt", zegt oud-wereldkampioen cross Adri van der Poel vandaag in NRC-Next. Volgens de voormalige topper heeft Nederland weer wat toprenners nodig die in het veld meedoen voor de prijzen. "Met vijf Lars Booms komen media en sponsors zo weer terug."

Nieuw mandaat voor Kunduz

Kunduz missie mag worden uitgebreid maar niet naar een andere provincie
De Tweede Kamer gaat akkoord met een uitbreiding van de Kunduz-missie. Het kabinet wil dat de Nederlandse politietrainers niet alleen rekruten trainen, maar ook lager kader van de politie. Daarnaast kunnen er wat het kabinet betreft Afghaanse trainers worden opgeleid. Voor het trainen van agenten buiten Kunduz is tot nu toe geen meerderheid.

Debat in de kamer over Kunduz

Meerderheid kamer tegen verbreding Kunduz-missie
Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen uitbreiding van de missie in Afghanistan tot buiten Kunduz. Dat meldt de NOS. Vorige week werd bekend dat het kabinet wil dat de Nederlandse militairen in Afghanistan ook leden van de grenspolitie en agenten van buiten de provincie Kunduz gaan trainen.

Zelfkastijding

Alex Rassmussen: ik moet gestraft worden
Alex Rasmussen miste dit jaar voor de derde maal in zijn loopbaan een dopingcontrole, Naast zijn ontslag bij HTC-HighRoad en het ongeldig verklaren van zijn nieuwe contract bij Garmin-Cervélo hangt hem een straf boven het hoofd in de vorm van een schorsing. De Deen ziet zelf in dat dit een passende maatregel zal zijn. "Ja, ik zal gestraft moeten worden", zo vertelt hij tegen Ritzau.

Hoge onderscheiding prinses Irene brigade

Hillen: reorganisatie ligt nog steeds op koers
DEN HAAG - De ingrijpende reorganisatie bij Defensie verloopt volgens plan. Minister Hans Hillen van Defensie acht het nog altijd haalbaar dat de krijgsmacht door de bezuinigingsmaatregelen in 2014 op orde is.

Freire mist krediet bij rabobank

Di Luca tekent bij Acqua & Sapone
De Italiaanse renner Danilo Di Luca rijdt komend seizoen bij de ploeg Acqua & Sapone.De 35-jarige Di Luca maakte begin dit jaar na een dopingschorsing van anderhalf jaar bij Katjoesja zijn rentree, maar bij de Russische ploeg was geen plaats meer voor de Giro-winnaar in 2007.