Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.WWW voor defensie moet worden gegarandeerd door nieuwe satellieten

Knapen talks to legal professionals in Kunduz:
Minister for European Affairs and International Cooperation Ben Knapen ended his two-day visit to Afghanistan in Kunduz on Wednesday, where he had discussions with Afghan and international experts about a new development programme to improve the rule of law.

pRicco bekent doktertje te hebben gespeeld

Ricco bekent tegenover Coni:
De veelbesproken wielrenner Riccardo Riccò heeft voor het eerst toegegeven zelf een bloedtransfusie uitgevoerd te hebben.

Externe dreigingen

Burgemeester Breda bezoekt Afghanistan:
BREDA - Burgemeester Peter van der Velden van Breda heeft het afgelopen weekend de luchtbasis in de Afghaanse stad Kandahar bezocht.

Vallen straks de bladeren nog in Lombardije?

Etappeschema Giro bekend:
In navolging van de Ronde van Frankrijk is ook het etappeschema van de Giro d'Italia in een vroegtijdig stadium bekend geworden. Hoewel organisator RCS Sport pas aanstaande zondag het parcours officieel zal openbaren, stond op officiële website al te lezen welke steden volgend jaar mei als etappeplaatsen zullen fungeren.

Belgen maken weer de dienst uit in de modder

Van Avermaet pakt klassieker zege:
Greg Van Avermaet heeft Parijs-Tours gewonnen. De Belg van BMC haalde het in een spurt met zijn tweeën tegen Marco Marcato. De twee waren op 10 kilometer van de streep weggereden. De 26-jarige Van Avermaet wint zijn eerste klassieker en zorgt voor de 40e Belgische zege in Tours in 105 edities.

Tien jaar Afghanistan

Tien jaar Afghanistan in 25 foto's:

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat de Verenigde Staten met luchtbombardementen op Kabul de oorlog in Afghanistan begonnen. Niemand had kunnen vermoeden dat tien jaar later nog ongeveer 130.000 westerse militairen in het land gelegerd zijn. De strijd tegen de Talibaan is nog altijd niet gewonnen en met de veiligheidssituatie in het land gaat het alleen maar slechter. In het Westen is iedereen wel een beetje klaar met de oorlog, die aan duizenden NAVO-militairen het leven heeft gekost. De afgelopen tien jaar was Afghanistan het toneel van oorlog en ellende, maar ook van vooruitgang en hoop. Onderstaande 25 foto's geven een indruk van wat het land in het afgelopen decennium heeft doorgemaakt.