Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Nederland bewandelt nieuwe weg in Afghanistan

Nog geen besluit marechaussees in Kunduz:

DEN HAAG - Defensie bekijkt samen met de Afghaanse autoriteiten en de NAVO hoeveel marechaussees de komende tijd in Kunduz nodig zijn om agenten een basisopleiding te geven.


Quick step zal Arvesen zijn laatste koers niet laten winnen

Quick Step wil de sprint vermijden in Parijs - Tours:
Quick-Step heeft zijn plan al klaar om zondag Parijs-Tours te kunnen winnen. "Het wordt moeilijker om een sprint te organiseren en dus kiezen we voor renners die in de slotfase kunnen aanvallen."

Amerika dringt aan op meer Europese samenwerking bij defensie

Missie Kunduz valt iets goedkoper uit:

DEN HAAG (ANP) - De politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz valt dit jaar ruim 16 miljoen euro goedkoper uit dan geraamd. Ook de afbouw van de Nederlandse missie in de zuidelijke provincie Uruzgan levert een flinke meevaller op.

Volgens Boom zat er meer in voor Bos vandaag

Haussler pakt de rit, Bos derde:
Heinrich Haussler heeft de tweede rit in de Ronde van Peking gewonnen.De voor Garmin-Cervélo koersende Australiër troefde na 137 kilometer de Rus Denis Galimzjanov (Katjoesja) en Rabobank-renner Theo Bos af in de massasprint.

Gaat defensie noodgedwongen bezuinigen op politietrainers?

Mogelijk minder trainers naar Kunduz:
Defensie overweegt minder marechaussees naar Kunduz te sturen als de Nederlandse militairen daar in november worden afgelost. Reden is dat er voorlopig onvoldoende politierekruten zijn die zij mogen opleiden. Dat schrijft NRC Handelsblad vanmiddag.

Straftijd hakt in klassementsambities van Boom

Boom krijgt 20 seconden straftijd:
Lars Boom zette is de openingstijdrit van de Ronde van Peking met 14 minuten en 10 seconden een degelijke tijd neer. Hij reed daarmee 36 seconden trager dan winnaar Tony Martin, maar wordt in het algemeen klassement twintig seconden verderop gezet. Die heeft hij namelijk als straf gekregen.