Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.ZIjn opgeleidde Afghaanse agenten straks een probleem op zich?

Hoe werkt de opleiding van agenten eigenlijk
De training van politieagenten in Kunduz moet uiteindelijk voor meer veiligheid zorgen voor de Afghaanse burger. Het is een civiele missie met onder meer aandacht voor etnische en culturele verschillen, vrouwenrechten en mensenrechten.

Taliban en politierainingsmissie nemen niet toe in Kunduz

Groen Links tegen uitbreiding missie

GroenLinks blokkeert verdere uitbreiding van politietrainingen in het Afghaanse Kunduz. Fractieleider Jolande Sap wil niet dat Nederlandse politietrainers ook de noordelijke Afghaanse grenspolitie gaan opleiden. Ook spreekt Sap een veto uit over de opleiding van politieagenten die buiten Kunduz gaan opereren. Dit meldt de woordvoerder van Sap aan de Volkskrant.

SP juicht openheid Amerikaanse kolonel toe

Afghaanse veiligheidsdienst arresteert Terroristen
Die afghanischen Sicherheitskräfte haben drei Taliban-Anhänger, die der Organisation einer Serie von Terroranschlägen verdächtigt werden, beim Ausreiseversuch verhaftet, wie der Pressesprecher des Sicherheitsdienstes Afghanistans, Latifullah Mashal, am Dienstag in Kabul in einer Pressekonferenz mitteilte.

Kroon spreekt over leiderschap

Vervroegd terug uit Afrika, operatie Flinlock
DEN HAAG -  Een groep van 30 Nederlandse mariniers en commando's komt vervroegd terug uit Afrika. De militairen zouden eind februari in Mali meedoen aan een internationale oefening.

Flintlock andere koek dan Kunduz

Waarom is het zo stil rond operatie Flintlock?
Wil de politiemissie in Kunduz nog weleens leiden tot een debat of twee, met Operation Flintlock ligt dat anders. Dertig Nederlandse commando's en mariniers trainen Afrikaanse soldaten in de Sahel. De veiligheidssituatie is aantoonbaar verslechterd, Defensieminister Hans Hillen (CDA) houdt zich vooralsnog stil. D66 en de SP willen opheldering.

Wat zit de leden van Groen Links dwars

Leden Groen Links trek steun missie in
Een groep van tientallen leden van GroenLinks roept de eigen Tweede Kamerfractie op de steun voor de Kunduz-missie in te trekken. De groep dient op het aanstaande congres een motie van die strekking in.Volgens de leden worden de beloftes rond de missie niet nagekomen. Het zit de groep dwars dat het kabinet niets doet met de belofte om mee te werken aan een politieke oplossing voor de oorlog in Afghanistan. Ook zijn er te weinig agenten in Afghanistan die opgeleid kunnen worden en zijn er geen garanties dat zij niet met de soldaten meedoen, vinden de leden.